Ρέθυμνο

Χτυπά «κόκκινο» η αγωνία: Έρευνες για τις δύο αγνοούμενες

Η τραγική ειρωνία για τις δύο γυναίκες που αγνοούνται στο Ρέθυμνο

Ανάστατη είναι η τοπική κοινωνία της Κρήτης, καθώς την ώρα που η αγωνία για την αγνοούμενη έγκυο Ντέσι Ιλίεβα κορυφώνεται, μια νέα υπόθεση εξαφάνισης από την ευρύτερη περιοχή του νομού Ρεθύμνου συγκλονίζει την κοινή γνώμη. Μετά την εξαφάνιση της 37χρονης Ιλίεβα, τα ίχνη της οποίας αγνοούνται από τις 2 Μαΐου, τα τελευταία 24ωρα ένας άνδρας από τη Συρία δήλωσε στην Αστυνομία την εξαφάνιση της συντρόφου του...

Πρόκειται για την 38χρονη Αντονίνα Ζόεβα, η οποία - όπως και η Ιλίεβα - είναι βουλγαρικής εθνικότητας. Εκτός, ωστόσο, από τη βουλγαρική καταγωγή των δύο εξαφανισμένων γυναικών, οι δύο αυτές υποθέσεις έχουν και άλλες ομοιότητες: Αμφότερες οι αγνοούμενες εξαφανίστηκαν από την ευρύτερη περιοχή του νομού Ρεθύμνου, ενώ σημειώνεται ότι είναι - σχεδόν - συνομήλικες!

Τα ίχνη της Αντονίνα Ζόεβα, η οποία είναι μητέρα ενός μικρού κοριτσιού, χάθηκαν την περασμένη Παρασκευή από το Χουμέρι Μυλοποτάμου. Σύμφωνα με πληροφορίες, εκείνη την ημέρα η 38χρονη Βουλγάρα είχε κανονίσει να πάει για μπάνιο στη θάλασσα μαζί με δύο φίλες της.

Εντούτοις, η Ζόεβα δεν εμφανίστηκε ποτέ, με αποτέλεσμα οι φίλες της να ανησυχήσουν... Οι τελευταίες αναζήτησαν την 38χρονη, καλώντας τη στο κινητό της τηλέφωνο. Εις μάτην, καθώς το κινητό της Ζόεβα ήταν απενεργοποιημένο... Η δήλωση εξαφάνισής της στην Αστυνομία έγινε προχθές Δευτέρα από τον σύντροφό της.

Σημειώνεται ότι για την εξαφάνισή της έχει ενημερωθεί και η Πρεσβεία της Βουλγαρίας.

Συνεχίζονται οι έρευνες για την Ντέσι

Την ώρα που οι Αρχές “πονοκεφαλιάζουν” προσπαθώντας να βρουν λύση στο μυστήριο της εξαφάνισης της Αντονίνα Ζόεβα, οι έρευνες για τον εντοπισμό της 37χρονης συμπατριώτισσάς της, Ντέσι Ιλίεβα, παρέμεναν - μέχρι χθες το βράδυ - άκαρπες. Σήμερα συμπληρώνονται ακριβώς δύο εβδομάδες από την τελευταία φορά που εθεάθη η 37χρονη έγκυος.

Τα ίχνη της Ντέσι Ιλίεβα χάθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης 2 Μαΐου. Εκείνη την ημέρα, η 37χρονη αγνοούμενη είχε μιλήσει τηλεφωνικά με τη μητέρα της αλλά και μια φίλη της. Συγκεκριμένα, η Ντέσι τις είχε ενημερώσει ότι θα πήγαινε με τον σύντροφό της σε ταβέρνα σε δάσος. Τέσσερα 24ωρα μετά την εξαφάνιση της Ντέσι Ιλίεβα, ο φίλος της και πατέρας του παιδιού που κυοφορεί έβαλε τέλος στη ζωή του.

Το τραγικό αυτό περιστατικό έμελλε να “πυροδοτήσει” νέες εξελίξεις στην υπόθεση. Η μητέρα της Ντέσι, η οποία έφτασε εσπευσμένα στην Κρήτη από τη Βουλγαρία, αλλά και φίλες της αγνοούμενης 37χρονης υποστήριξαν προ ημερών, στην εκπομπή “Φως στο τούνελ” ότι ο σύντροφός της - ο οποίος δεν ήθελε η Ντέσι να κρατήσει το παιδί τους - της έκανε κακό, πριν προβεί ο ίδιος στο απονενοημένο διάβημα.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα πάντα με την εν λόγω εκπομπή, όταν η μητέρα της 37χρονης εγκύου πληροφορήθηκε ότι ο σύντροφος της κόρης της αυτοκτόνησε, το πρώτο πράγμα που σκέφτηκε ήταν ότι εκείνος την είχε σκοτώσει.

Εξάλλου, η μητέρα της Ντέσι ανέφερε ακόμη ότι η κόρη της την είχε επισκεφτεί πριν λίγο καιρό στη Βουλγαρία, ζητώντας τη συμβουλή της αναφορικά με την εγκυμοσύνη της. Συγκεκριμένα, η 37χρονη φέρεται να είπε στη μητέρα της ότι ήθελε όσο τίποτα άλλο να κρατήσει το μωρό, ωστόσο ήταν προβληματισμένη από το ότι ο σύντροφός της ήταν κάθετα αντίθετος σε αυτό το ενδεχόμενο.

«Περίμενε κοριτσάκι. Της είπα να το κρατήσει κι εμείς θα τη βοηθούσαμε...», δήλωσε η μητέρα της, προσθέτοντας με δάκρυα στα μάτια «μόνο να ζει, τίποτα άλλο δε θέλω, να ζει...».

Σχόλια