Ρέθυμνο

Συγκλονισμένο το Ρέθυμνο από τις απώλειες των αγαπημένων του ιερέων

Σοκ και δέος στην κοινωνία του Ρεθύμνου προκάλεσαν οι τρεις απώλειες αγαπημένων ιερέων μέσα σε 3 συναπτές ημέρες.

Πρόκειται για τον Πρωτοπρεσβύτερο του Οικουμενικού Θρόνου πατέρα Ιωάννη Σκαλίδη, τον Προηγούμενο της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αγίου Γεωργίου Αρσανίου, Αρχιμανδρίτη Θεόφιλο και τον Πρωτοπρεσβυτέρο Σταύρο Τζαγκαράκη.

Το Ρέθυμνο αποχαιρέτησε αρχικά τον αγαπημένο ιερέα που απεβίωσε στις 3 Μαΐου, σε ηλικία 83 ετών, τον Πρωτοπρεσβύτερο του Οικουμενικού Θρόνου πατέρα Ιωάννη Σκαλίδη.

Επί σειρά δεκαετιών υπήρξε ένας από τους πλέον αγαπητούς κληρικούς της πόλης του Ρεθύμνου, ενώ επί σειρά ετών υπηρέτησε στον Ιερό Ναό των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων στο κέντρο της πόλης.

Σε εκδήλωση το 2012, οπότε και επίσημα «αποστρατεύτηκε», τιμήθηκε από την τοπική εκκλησία και τον κλήρο, ενώ ακόμη και τότε, ηλικιωμένος πια, είχε αναφέρει ότι παραμένει στη διάθεση της τοπικής εκκλησίας.

Την Παρασκευή 4ην Μαΐου 2018, ενδήμησε εις Κύριον και ο Προηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αγίου Γεωργίου Αρσανίου, Αρχιμανδρίτης Θεόφιλος Μανδελενάκης, βυθίζοντας στο πένθος την μοναστική και όχι μόνο κοινότητα.

Θλίψη προκάλεσε στο Ρέθυμνο η είδηση ότι εκοιμήθη σε ηλικία 87 ετών, στις 5 Μαΐου, ο Πρωτοπρεσβυτέρος Σταύρος Τζαγκαράκης.

Ο πατέρας Σταύρος έγινε γνωστός σε όλη την Κρήτη από το Τίμιο Ξύλο που κατείχε για πάρα πολλά χρόνια και οι πιστοί προσέρχονταν σ' εκείνον με ταπεινότητα για να τους σταυρώσει και να λάβουν την ευλογία από το Τίμιο Ξύλο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια