default-image

Πάρκαρε στο πεζοδρόμιο & απείλησε πεζό ότι θα τον... πατήσει

Ρέθυμνο
Πάρκαρε στο πεζοδρόμιο & απείλησε πεζό ότι θα τον... πατήσει

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σοκάρει η αναφορά του αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων του Δήμου Ρεθύμνου, Μίνωα Αλεφαντινού, που ως πεζός διαπληκτίστηκε με οδηγό αυτοκινήτου πάνω σε πεζοδρόμιο.

Ο μεν ανέφερε ότι απαγορεύεται η διέλευση οχημάτων πάνω στα πεζοδρόμια και ο δε τόνισε ότι την επόμενη φορά θα τον πατήσει...

Στο Ρέθυμνο πολλά έχουν γίνει σε επίπεδο υποδομών για τη βιώσιμη κινητικότητα, όμως ακόμα περισσότερα πρέπει να γίνουν για την παιδεία και την νοοτροπία όχι μόνο των παιδιών, αλλά και των ενηλίκων.

Ένα σύνολο φορέων θα ενημερώσει και θα υποστηρίξει βιωματικές δράσεις για την ασφαλή οδήγηση και εναλλακτική μετακίνηση στον αστικό ιστό με τη συμμετοχή χιλιάδων μαθητών από δεκάδες σχολεία του Ρεθύμνου στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος CIVITAS Destinations.

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι στην πόλη του Ρεθύμνου καταγράφονται στοιχεία για την περιβαλλοντική ρύπανση, τον κυκλοφοριακό φόρτο των δρόμων από οχήματα, όπως και των πεζοδρομίων από ποδήλατα και πεζούς, με στόχο οι μελλοντικές παρεμβάσεις να στηριχθούν σε καταμετρημένα στοιχεία και όχι σε εκτιμήσεις.

(φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News