Ρέθυμνο

Το Ρέθυμνο αποχαιρετά τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Ιωάννη Σκαλίδη

Τον αγαπημένο του ιερέα αποχαιρετά το Ρέθυμνο - Στο πένθος λαός και κλήρος

Στο πένθος βυθίστηκε λαός και κλήρος στο Ρέθυμνο στο άκουσμα του θανάτου ενός πολυαγαπημένου ιερέα της ΙΜΡΑ. Πρόκειται για τον πατέρα Ιωάννη Σκαλίδη, στενά συνδεδεμένο για πολλά χρόνια με τον Ιερό Ναό των τεσσάρων Μαρτύρων στο κέντρο της πόλης του Ρεθύμνου.

Το Ρέθυμνο αποχαιρετά έναν αγαπημένο ιερέα που απεβίωσε σε ηλικία 83 ετών, τον Πρωτοπρεσβύτερο του Οικουμενικού Θρόνου πατέρα Ιωάννη Σκαλίδη. Επί σειρά δεκαετιών υπήρξε ένας από τους πλέον αγαπητούς κληρικούς της πόλης του Ρεθύμνου, ενώ επί σειρά ετών υπηρέτησε στον Ιερό Ναό των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων στο κέντρο της πόλης.

Σε εκδήλωση το 2012, οπότε και επίσημα «αποστρατεύτηκε», τιμήθηκε από την τοπική εκκλησία και τον κλήρο, ενώ ακόμη και τότε, ηλικιωμένος πια, είχε αναφέρει ότι παραμένει στη διάθεση της τοπικής εκκλησίας.

Το αγγελτήριο του θανάτου του, ανάρτησε στη σελίδα της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης η Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, ενημερώνοντας ότι η σορός του θα μεταφερθεί στις 7 το πρωί της Παρασκευής 4 Μαΐου στον Ιερό Ναό Τεσσάρων Μαρτύρων όπου και θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και στη συνέχεια θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στις 3 μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, ενώ ο ενταφιασμός του σκηνώματος του αοιδίμου ιερέα, θα τελεσθεί στο χωριό Πρίνος Ρεθύμνου.

 

Σχόλια