default-image

Σαρωτικοί έλεγχοι στην αγορά - Το ζήτησε το Εργατικό Κέντρο

Ρέθυμνο
Σαρωτικοί έλεγχοι στην αγορά - Το ζήτησε το Εργατικό Κέντρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κλιμάκια ελέγχων της αγοράς εργασίας από Αθήνα θα σαρώσουν τις επιχειρήσεις του Ρεθύμνου και όχι μόνο, μετά από αίτημα του οικείου εργατικού κέντρου και του σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων.

Οι καταγγελίες φτάνουν καθημερινά και σωρηδόν με αποτέλεσμα να κρίνεται αναγκαία η ενίσχυση των ελέγχων λόγω των αποδεκατισμένων τοπικών υπηρεσιών. Την ίδια ώρα, στο Ρέθυμνο δεν υπάρχει γραφείο τεχνικών ελέγχων με αποτέλεσμα οι έλεγχοι να πραγματοποιούνται από το αντίστοιχο προσωπικό των Χανίων.

Τον κώδωνα του κινδύνου στους... εργοδότες κρούουν τα μέλη του εργατικού κέντρου Ρεθύμνου, αφού από μέρα σε μέρα θα ενταθούν οι έλεγχοι στην αγορά εργασίας με τη συμβολή κλιμακίων από την Αθήνα. Καθημερινά φτάνουν καταγγελίες για αδήλωτη και απλήρωτη εργασία και σωρείας παρατυπιών που θα σημάνουν πρόστιμα δεκάδων χιλιάδων ευρώ, εάν δεν υπάρξει συμμόρφωση.

Ο πρόεδρος του σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρεθύμνου, Κώστας Νικολοδάκης, υπενθυμίζει ότι θα πρέπει να λειτουργήσει και στο Ρέθυμνο γραφείο τεχνικών ελέγχων στην αγορά εργασίας, τονίζοντας την αξία της ανθρώπινης ζωής, μπροστά στο όποιο κόστος, ίδρυσης της υπηρεσίας και στο Ρέθυμνο. Επί του παρόντος οι τεχνικοί έλεγχοι γίνονται από το αντίστοιχο γραφείο στα Χανιά, χωρίς την κάλυψη που θα έπρεπε να υφίσταται στο νομό.

Όσο για τη διαμάχη του εργατικού κέντρου με την νομαρχιακή επιτροπή Ρεθύμνου του ΣΥΡΙΖΑ για τη στελέχωση της τοπικής επιθεώρησης εργασίας, θεωρείται σύμφωνα με τον πρόεδρο του εργατικού κέντρου Ρεθύμνου, Γιώργο Λιολάκη, λήξασα, εφόσον έχουν ληφθεί οι διαβεβαιώσεις ότι θα ενισχυθεί σύντομα με προσωπικό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News