default-image

Τεκμηριωμένα και επιστημονικά τα οφέλη του θηλασμού

Ρέθυμνο
Τεκμηριωμένα και επιστημονικά τα οφέλη του θηλασμού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιστήμονες από όλο τον κόσμο βρίσκονται στο Ρέθυμνο με αφορμή επετειακό συνέδριο για τον μητρικό θηλασμό. Τις εργασίες του συνεδρίου παρακολουθεί και ο Ρεθυμνιώτης υπουργός υγείας, Ανδρέας Ξανθός, αναδεικνύοντας τα οφέλη και παράλληλα τα βήματα που έχουν γίνει για την υποστήριξη των μητέρων στην πολύτιμη αυτή πράξη.

Ο μητρικός θηλασμός είναι ο δρόμος της φύσης, ανέφερε από το Ρέθυμνο ο υπουργός υγείας Ανδρέας Ξανθός που συμμετείχε στις εργασίες του επετειακού συνεδρίου θηλασμού που φιλοξενεί το Ρέθυμνο στο Σπίτι Πολιτισμού. Τεκμηριωμένα είναι πια και επιστημονικά τα οφέλη του μητρικού θηλασμού τόσο για το παιδί, όσο και για τη μητέρα, ενώ σταδιακά τα νοσοκομεία γίνονται φιλικότερα στον θηλασμό.

Αυτό που τόνισε ο παιδίατρος Νίκος Βαράκης, είναι η ευθύνη των ειδικών απέναντι στις θηλάζουσες, ώστε να σταθούν επάξια στο ύψος των περιστάσεων και να στηρίξουν τις μητέρες για να πράξουν ό,τι πολυτιμότερο για τα παιδιά τους στις πρώτες στιγμές της ζωής τους και για όλη τελικά τη ζωή τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις μαιευτικές κλινικές υπάρχει πια η υποχρέωση υπογραφής εγγράφου, συναίνεσης της μητέρας για τον μη θηλασμό και την χρήση βιομηχανικών σκευασμάτων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News