Ρέθυμνο

Μαθητές είχαν κενό και επέστρεψαν... μεθυσμένοι στο σχολείο τους

Σέρβιραν δύο μπουκάλια ουίσκι σε μαθητές: ανυσηχία από το νέο περιστατικό κατανάλωσης αλκοόλ

Ανάστατη είναι η τοπική κοινωνία στο Σπήλι Ρεθύμνου μετά τα τελευταία κρούσματα κατανάλωσης αλκοόλ από ανηλίκους που κατέληξαν στο κέντρο υγείας.
Οι γονείς διερωτώνται γιατί δεν ειδοποιήθηκαν οι ίδιοι και η αστυνομία αμέσως, εφόσον πρόκειται για ανηλίκους σε κίνδυνο και όλα αυτά, λίγες μέρες μετά την μεγάλη εκδήλωση ευαισθητοποίησης κατά της αλόγιστης κατανάλωσης αλκοόλ που είχε φιλοξενηθεί στο δημαρχείο Αγίου Βασιλείου και με παρόντα τον υπουργό υγείας Ανδρέα Ξανθό.
Το περιστατικό συνέβη στις 23 Απριλίου, ανήμερα της γιορτής του Αγίου Γεωργίου, οπότε και σε κενή ώρα μαθημάτων, παρέα 7 αγοριών, σύμφωνα με πληροφορίες, ηλικίας 15 έως 17 ετών, κάθισαν σε καφέ. Εκεί, ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, όχι μόνο δε δίστασε να σερβίρει αλκοόλ στους ανηλίκους, αλλά μάλιστα δύο φιάλες ουίσκι, ίσως και τρεις, σύμφωνα με πατέρα θύματος, ενώ αργότερα, μεθυσμένοι μαθητές, επέστρεψαν στο σχολείο.
Το εξοργιστικό της υπόθεσης, είναι ότι ο ιδιοκτήτης του καφέ, είχε παρευρεθεί στην ημερίδα κινητοποίησης κατά της λανθασμένης κατανάλωσης αλκοόλ, δύο μόλις ημέρες πριν! Η ίδια κοινωνία που είχε δείξει τη θέληση να μπει ένα τέλος στον αλκοολισμό, όχι μόνο των μεσηλίκων, αλλά και των εικοσάχρονων, όπως είχε τότε ακουστεί, "πέφτει από τα σύννεφα", λίγες μέρες αργότερα, αφού το περιστατικό δεν έτυχε της διαχείρισης που θα έπρεπε. Η αστυνομία χειρίζεται προσεκτικά την υπόθεση με τα στοιχεία της προανάκρισης να αναφέρουν δύο περιστατικά μέθης να έχουν μεταφερθεί στο κέντρο υγείας Σπηλίου.
Στο Ρέθυμνο και το νοσοκομείο του, πολλά έχουν αλλάξει μετά το θάνατο της Στέλλας Ακουμιανάκη σε ηλικία 16 ετών, μετά από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και πλέον οι γονείς των ανηλίκων που φτάνουν στο νοσοκομείο λόγω μέθης, ειδοποιούνται αμέσως, όπως και η αστυνομία, κάτι που δε συνέβη εν προκειμένω στο κέντρο υγείας στο Σπήλι. Το νοσοκομείο Ρεθύμνου δεν δέχθηκε διακομιδή από το Σπήλι στις 23 του μήνα. Κάποιοι γονείς παιδιών που εμπλέκονται στο συγκεκριμένο περιστατικό, αναφέρουν ότι ειδοποιήθηκαν την επόμενη μέρα από το σχολείο και την ίδια μέρα μοναχά από ιδιώτη εκπαιδευτικό.

Σχόλια