Συνταξιούχοι
Φωτ. αρχείου

Συνταξιούχοι απ’ όλη την Κρήτη στους δρόμους του Ρεθύμνου

Ρέθυμνο
Συνταξιούχοι απ’ όλη την Κρήτη στους δρόμους του Ρεθύμνου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνταξιούχοι από ολόκληρη την Κρήτη και εκπρόσωποι των ομοσπονδιών τους από την Αθήνα, έδωσαν βροντερό "παρών" σε παγκρήτια πορεία διαμαρτυρίας στο Ρέθυμνο.

Φώναξαν συνθήματα κατά των περικοπών στο εισόδημά τους τόσο των τελευταίων ετών, όσο και των επερχόμενων με το νόμο Κατργούγκαλου, ενώ τόνισαν ότι θα παραμείνουν στις επάλξεις του αγώνα.

Στους συνταξιούχους συμπαραστάθηκαν και οι νεότερες γενιές εργαζομένων και μη.

Με τις συντάξεις να έχουν μειωθεί κατά 46%, τις επικουρικές άνω του 60% και το κοινωνικό μέρισμα-φιλοδώρημα, στους δρόμους του Ρεθύμνου βρέθηκαν ξανά, μετά από 10 μήνες, συνταξιούχοι από ολόκληρη την Κρήτη και την Αθήνα.

Η παγκρήτια κινητοποίηση των συνταξιούχων είχε ως αφετηρία την πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη και κατέληξε στην πλατεία Τεσσάρων Μαρτύρων στο κέντρο της πόλης. Οι συνταξιούχοι θα παραμείνουν στις επάλξεις του αγώνα, αφού τα κόμη χειρότερα έπονται, με την εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου.

Στο πλευρό των απόμαχων της εργασίας και οι νεότερες γενιές εργαζομένων και ανέργων, ενώ αίσθηση προκάλεσε η παρέμβαση συνταξιούχων για στρατιώτη που υπέστη μέρες φυλακής για συμμετοχή σε κινητοποιήσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News