Πως αντέδρασαν οι γονείς του μικρού Διονύση στην απόφαση του δικαστηρίου

Ρέθυμνο
Πως αντέδρασαν οι γονείς του μικρού Διονύση στην απόφαση του δικαστηρίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυλαία έπεσε στην πολύκροτη υπόθεση του θανάτου του μικρού Διονύση στο Ρέθυμνο.

Οι γονείς αισθάνθηκαν ως μερικώς δικαιωμένοι και ότι έφυγε από πάνω τους το βάρος του γιατί, αφού αποδόθηκε ως αιτία θανάτου από το δικαστήριο η ελλιπής ενυδάτωση, γεγονός που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από τους παριστάμενους γιατρούς που χειροκρότησαν ειρωνικά την εισαγγελέα και τους δικαστές κατά την αναχώρησή τους από την αντίθετη πλευρά του δικαστικού μεγάρου.

Ικανοποιημένοι οι γονείς του μικρού αγοριού από το ότι αποδόθηκε μια αιτία στο θάνατό του, όμως παράλληλα και σε επαγρύπνηση για τη συνέχιση της εκδίκασης της υπόθεσης, όπως και ανακουφισμένοι, νιώθοντας ότι πια φάνηκε και η δική τους προσπάθεια να κρατήσουν το παιδί τους στη ζωή, αφού όπως δήλωσαν, είχαν δεχθεί κοινωνική κατακραυγή και οι ίδιοι.  

Υπενθυμίζεται ότι αθώες κρίθηκαν από Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρεθύμνου, οι δύο πρώτες κατηγορούμενοι παιδίατροι, καθώς και η τρίτη αθώα με πλειοψηφία 2 προς 1, ενώ στην τελευταία, την τέταρτη, επιβλήθηκε ποινή δώδεκα μηνών με τριετή αναστολή.

Η εισαγγελέας για δύο εκ των 4 κατηγορουμένων παιδιάτρων είχε προτείνει την απαλλαγή τους από τις κατηγορίες και την αθώωσή τους, ενώ για τις έτερες δύο, πρότεινε την ενοχή τους, με το ελαφρυντικό ωστόσο της ειλικρινούς μεταμέλειας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News