Ρέθυμνο

Γολγοθάς για το λαουτιέρη που ακρωτηριάστηκε από βεγγαλικό

Το δικό του Γολγοθά ανεβαίνει ο 24χρονος από χωριό του Ρεθύμνου στα χέρια του οποίου έσκασαν βεγγαλικά ανήμερα του Πάσχα.

Ο 24χρονος λαουτιέρης βρέθηκε από τη μια στιγμή στην άλλη από την Κρήτη στο ΚΑΤ Αθηνών στην αίθουσα χειρουργείου όπου οι γιατροί έδωσαν τιτάνια μάχη μετά τον ακρωτηριαστικό τραυματισμό του.

Οι γιατροί κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε το χέρι του –παρά το σοβαρό τραυματισμό- να είναι λειτουργικό και να συνεχίσει τη ζωή του.

Τιτάνια μάχη στο χειρουργείο

Όπως δήλωσε μιλώντας στο neakriti.gr o διευθυντής του τμήματος Μικροχειρουργικής Άνω Άκρου του ΚΑΤ κ.Σπυρίδωνος «ο τραυματίας έχει βαρύτατο ακρωτηριαστικό τραυματισμό του δεξιού του χεριού με ελλείμματα δέρματος οστών, αγγείων, νεύρων κλπ. Σε αυτές τις περιπτώσεις προσπαθούμε να διατηρήσουμε τα υγιή στοιχεία έτσι ώστε να είναι το χέρι λειτουργικό. Σε αυτή την περίπτωση έγινε ό,τι έπρεπε για να διατηρήσουμε το μήκος και το δέρμα των δακτύλων με μοσχεύματα».

 Η λεπτή επέμβαση έγινε ανήμερα Δευτέρας του Πάσχα με τους χειρουργούς του ΚΑΤ να βρίσκονται στο πλευρό του ασθενούς και να παρακολουθούν με αγωνία την πορεία της υγείας του. Μάλιστα σύμφωνα με τον κ.Σπυρίδωνος δεν αποκλείεται να απαιτηθούν κι άλλες επεμβάσεις στο μέλλον ώστε ο τραυματίας να μπορέσει να κινήσει όσο καλύτερα γίνεται το χέρι του.

Αγωνία για τον 24χρονο που ασχολείται με το λαούτο

Με δεδομένο ότι ο 24χρονος είναι υδραυλικός στο επάγγελμα και ασχολείται και με το λαούτο η αγωνία κορυφώνεται για τον ίδιο καθώς έχει απόλυτη ανάγκη τα χέρια του για τη δουλειά του. Ο 24χρονος προσπαθεί να συνέλθει από το σοκ του τραυματισμού του και νοσηλεύεται σε θάλαμο του νοσοκομείου προκειμένου να βελτιωθεί η κατάσταση της υγείας του.

Δίπλα του βρίσκονται από την πρώτη στιγμή τα αγαπημένα του πρόσωπα που προσεύχονται να γίνει γρήγορα καλά και να επιστρέψει στην Κρήτη. Πάντως με αφορμή το περιστατικό ο κ.Σπυρίδωνος υπενθύμισε ότι οι βλάβες από πυροτεχνήματα είναι ακρωτηριαστικές και βαριές και γι’αυτό ιδαίτερα οι αυτοσχέδιες κροτίδες θα πρέπει να αποφεύγονται.

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια