Καλάθια... αγάπης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού

Κρήτη
Καλάθια... αγάπης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καλάθια αγάπης έβαλαν τα παιδιά του ΚΔΑΠ ΑμεΑ Ρεθύμνου, μαζί με τους φίλους τους από το Μαρούσι και τους μπασκετμπολίστες του Ρέθυμνο Cretan Kings με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ευαισθητοποίησης στον αυτισμό. Θέλησαν να περάσουν το μήνυμα ότι δεν είναι αόρατοι κι ότι λίγη βοήθεια κι αγάπη, πραγματικά μεταμορφώνει τη ζωή των ιδίων και των οικείων τους.

Ημέρα γιορτής, αλλά και αγώνα για τους ανθρώπους με αυτισμό, μια αμφιλεγόμενη για την πολιτεία αναπηρία που άλλοτε την διαχειρίζεται πιο ευνοϊκά και άλλοτε το αντίστροφο, σύμφωνα με την Ειρήνη Κλάδου, πρόεδρος του συλλόγου γονέων και φίλων ατόμων με αυτισμό Ρεθύμνου.

Σε κάθε περίπτωση οι γονείς και οι κηδεμόνες των ΑμεΑ, είναι στο πλευρό τους και φροντίζουν όχι μόνο για το καλύτερο στη μόρφωση και την παιδεία τους, αλλά και για την κοινωνικοποίησή τους. Σε αυτή την προσπάθεια στέκεται αρωγός και η ομάδα Ρέθυμνο Cretan Kings που έβαλε καλάθια αγάπης με τα παιδιά του ΚΔΑΠ ΑμεΑ Ρεθύμνου.

Ένα μικρό θαύμα συντελείται όταν ένα παιδί με αυτισμό, το προσεγγίσουν με ενδιαφέρον και αγάπη, ειδικοί που καταφέρνουν να το «ξεκλειδώσουν» και παρά τον αυτισμό, να ξεκινήσει να επικοινωνεί με το περιβάλλον, όπως αναφέρει η Λωρίνα Γκαράνη, επιστημονικά υπεύθυνη του ΚΔΑΠ ΑμεΑ Ρεθύμνου.

Από το Μαρούσι στο Ρέθυμνο βρέθηκαν τα μέλη και τα παιδιά του συλλόγου γονέων και φίλων αυτιστικών ατόμων, Αναγέννηση, με τον πρόεδρο, Γιώργο Τσιράκη να τονίζει τη σημασία ανάπτυξης προγραμμάτων στήριξης των παιδιών και των οικογενειών τους και τις απογευματινές ώρες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News