Δίκη 3χρονου Διονύση: Εξάντλησαν τους μάρτυρες - νέα στοιχεία στο φως

Ρέθυμνο
Δίκη 3χρονου Διονύση: Εξάντλησαν τους μάρτυρες - νέα στοιχεία στο φως

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την Πέμπτη 12 Απριλίου θα συνεχιστεί η εκδίκαση της υπόθεσης του θανάτου του μικρού Διονύση πριν 4 χρόνια στο νοσοκομείο Ρεθύμνου.

Η μαραθώνια εξέταση των μαρτύρων σήμερα στο δικαστήριο, διεκόπη λόγω παρέλευσης του ωραρίου, ενώ αναμένεται να γίνουν ακόμη τουλάχιστον δύο συνεδριάσεις. Για πρώτη φορά υπήρξαν κάποιες πιο στοιχειοθετημένες αναφορές για το τι θα μπορούσε να είχε επιφέρει το θάνατο του 3χρονου παιδιού με δεδομένο και ότι το ιατροδικαστικό πόρισμα ανέφερε ως αδιευκρίνιστη την αιτία θανάτου.

Εξαντλητική ήταν η εξέταση των μαρτύρων σήμερα στο Τριμελές πλημμελειοδικείο Ρεθύμνου αναφορικά με την υπόθεση του θανάτου του 3χρονου Διονύση με παρεμβάσεις του συνηγόρου πολιτικής αγωγής, των 4 συνηγόρων υπεράσπισης των ισάριθμων κατηγορούμενων παιδιάτρων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, όπως και της εισαγγελίας και των δικαστών της έδρας.

Αυτό που αναδείχθηκε από τη σημερινή δικαστική διαδικασία, ήταν ότι το 3χρονο αγόρι δε φαινόταν να έπασχε από μικροβιακή λοίμωξη, κάτι που θα καθιστούσε αναγκαία την χορήγηση αντιβίωσης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρατέθηκαν στο δικαστήριο, εξετάστηκαν ιατροί που ανέφεραν ότι το πιο πιθανό είναι το παιδάκι να έπασχε από ιογενή λοίμωξη που έφτασε στο σημείο να πλήξει μυοκάρδιο με αποτέλεσμα να επέλθει ο θάνατος μετά από καταπληξία εξαιτίας της ανεπάρκειας των ζωτικών οργάνων.

Κάποια στιγμή χορηγήθηκε στο παιδί αντιβίωση, ωστόσο αυτό που φάνηκε στο δικαστήριο, ήταν ότι αυτό έγινε, όταν κατέρρευσε ο οργανισμός του παιδιού, για να αντιμετωπιστεί τυχόν σηψαιμία, δηλαδή η ασθένεια του μικρού αγοριού μοναχά την ύστατη στιγμή αποδόθηκε σε ενδεχόμενη βακτηριακή, μικροβιακή προσβολή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η προσβολή του μυοκαρδίου είναι δύσκολο να εντοπιστεί κατά την ιατροδικαστική εξέταση σύμφωνα με όσα ακούστηκαν στην αίθουσα του δικαστηρίου και χρειάζεται λήψη πολλών δειγμάτων για βιοψία για να εξακριβωθεί.

Η συνέχεια της εκδίκασης θα δοθεί στις 12 Απριλίου με τους δικαστές να αναγνωρίζουν ότι μέσα σε αυτές τις συνεδριάσεις καλούνται να διευρύνουν τις γνώσεις τους στην ιατρική και να συνιστούν ηρεμία και νηφαλιότητα στο εξής, ενώ οι γιατροί αναγνωρίζουν ότι τα τεκταινόμενα αυτά είναι ο χειρότερος εφιάλτης κάθε γιατρού. Στο ακροατήριο έδωσαν το "παρών" γιατροί του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα και όλων των ηλικιών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News