Καταγγέλλουν ότι η αστυνομία δεν τους άφησε να παρελάσουν κοντά στους επισήμους

Ρέθυμνο
Καταγγέλλουν ότι η αστυνομία δεν τους άφησε να παρελάσουν κοντά στους επισήμους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με τις βαλίτσες τους παρέλασαν, μαζί με τους μαθητές και οι εκπαιδευτικοί τους, οι οποίοι ωστόσο καταγγέλλουν ότι η Ελληνική Αστυνομία παρεμπόδισε την πορεία τους.

Η πορεία των εκπαιδευτικών της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου ήταν προγραμματισμένη για την Κυριακή 25 Μαρτίου, αμέσως μετά τη σχολική παρέλαση, με την αστυνομική παρουσία να είναι αισθητή, λόγω της προαναγγελθείσας κινητοποίησης.

Ωστόσο, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου οι εκπαιδευτικοί  παρεμποδίστηκαν «αναίτια», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, από την αστυνομία, για να μην προσεγγίσουν στην εξέδρα των επισήμων, φοβούμενοι – πιθανότατα – ενέργειες, οι οποίες «δεν ταιριάζουν στη λογική και πρακτική» των εκπαιδευτικών, όπως οι ίδιοι σχολιάζουν.

Η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου καταγγέλλει την πρακτική της αστυνομίας να «φιμωθεί η φωνή των εκπαιδευτικών, που αγωνίζονται καθημερινά με αξιοπρέπεια στις τάξεις τους και συνεχίζουν να υψώνουν φωνή διαμαρτυρίας στους κοινωνικούς αγώνες όταν έχουν το δίκιο με το μέρος τους», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου:

«Την Κυριακή 25 Μαρτίου, όπως είχαμε προαναγγείλει, πραγματοποιήσαμε ‘’παρέλαση’’ διαμαρτυρίας ενάντια στην αδιοριστία των εκπαιδευτικών διεκδικώντας μαζικούς, μόνιμους διορισμούς και αναβάθμιση του περιεχομένου και των συνθηκών εκπαίδευσης. Η στελέχωση των σχολείων με το απαραίτητο και μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό αποτελεί την αναγκαία συνθήκη για την ομαλή λειτουργία τους. Το αίτημα είναι δίκαιο, αφορά όλη την κοινωνία (μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς) και, εντός του δημοκρατικού πλαισίου, που πιστεύουμε ότι ζούμε, οφείλουμε να παλεύουμε και να διεκδικούμε την υλοποίησή του με κάθε νόμιμο μέσο.

Δυστυχώς όμως το αναφαίρετο δικαίωμά μας στην ελευθερία του λόγου και στη συλλογική διεκδίκηση καταπατήθηκε. Η ειρηνική διαμαρτυρία μας παρεμποδίστηκε αναίτια από τις αστυνομικές δυνάμεις να φτάσει μπροστά στην εξέδρα των επισήμων δίνοντας την εντύπωση ότι φοβήθηκαν ενέργειες οι οποίες δεν ταιριάζουν στις δικές μας λογικές και πρακτικές. Καταγγέλλουμε την πρακτική της αστυνομίας να φιμωθεί η φωνή των εκπαιδευτικών, που αγωνίζονται καθημερινά με αξιοπρέπεια στις τάξεις τους και συνεχίζουν να υψώνουν φωνή διαμαρτυρίας στους κοινωνικούς αγώνες όταν έχουν το δίκιο με το μέρος τους. Εξάλλου οι δημοκρατικές αρχές μιας ηγεσίας δοκιμάζονται και κρίνονται όταν υπάρχουν δυσκολίες και κακοτοπιές.

Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να μαχόμαστε και να διεκδικούμε ένα καλύτερο και ανθρώπινο σχολείο που δεν θα αναπαράγει ταξικές ανισότητες και θα προάγει στους μαθητές του ανθρώπινες αξίες και όχι κυνισμό και εθελοδουλία.»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News