Οι νοτιάδες «έκρυψαν» τη... θάλασσα

Ρέθυμνο
Οι νοτιάδες «έκρυψαν» τη... θάλασσα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Ρέθυμνο έχει πνιγεί στην σκόνη. Οι θυελλώδεις νότιοι άνεμοι με τις ριπές ανέμων στα περίχωρα να φτάνουν τα 8 μποφόρ και η σκόνη που μεταφέρουν από την Αφρική, έχουν καταστήσει την ατμόσφαιρα ανυπόφορη.

Η ορατότητα είναι εξαιρετικά περιορισμένη στα λίγες εκατοντάδες μέτρα, αφού από τα νότια προάστια της πόλης δεν φαίνεται καν η θάλασσα.

Το θερμόμετρο ξεπέρασε το μεσημέρι τους 29°C, ενώ η σχετική υγρασία ήταν μόλις 20% με αποτέλεσμα ο δείκτης δυσφορίας να είναι έντονος.

Παρασύρθηκαν κλαδιά

Η πυροσβεστική υπηρεσία έχει δεχθεί κλήσεις για να απομακρύνει κλαδιά δέντρων από το οδόστρωμα και όχι μόνο σε 9 περιπτώσεις στου Σταυρωμένου, στον Πλατανιά, στο Πάνορμο και τα Σιριπιδιανά και αλλού, ενώ αντιμετώπισε 11 μικρής έκτασης περιστατικά πυρκαγιάς κυρίως στον Μυλοπόταμο και συγκεκριμένα στους οικισμούς, Αγγελιανά, Απλαδιανά, Πάνορμο, Πέραμα, Σκεπαστή και Χουμέρι, αλλά και στα Μεσονήσια Αμαρίου και τα Χάρκια Ρεθύμνου. Σε μερικές μάλιστα περιοχές τα περιστατικά ήταν διπλά.

Η πυροσβεστική υπηρεσία Ρεθύμνου είναι "στο πόδι" από τις 3 την περασμένη νύχτα και παραμένει σε επιφυλακή, αντίστοιχης των καλοκαιρινών μηνών, όπως διαβεβαιώνει ο διοικητής, Νίκος Λαγουδάκης, ενώ το ανακριτικό τμήμα πραγματοποιεί περιπολίες, συστάσεις και βεβαιώνει κλήσεις για να προληφθούν τα χειρότερα.

Μάλιστα οι δυνάμεις του Ρεθύμνου συνδράμουν και στα Χανιά, λόγω των πιο μεγάλων πυρκαγιών και των περισσότερων σπασμένων κλαδιών, ενώ η κατάσταση επιφυλακής θα παραμείνει ως έχει και για τα επόμενα 24ωρα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News