Ρέθυμνο

Πού πάνε με τη βαλίτσα οι εκπαιδευτικοί;

Στους 2.200 ανέρχονται οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί ανά την Κρήτη οι οποίοι αναπληρώνουν... τους εαυτούς τους, αφού εδώ και χρόνια δε γίνονται προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην παιδεία.

Με τις βαλίτσες τους να αναγράφουν τα μέρη ανά την Ελλάδα που έχουν υπηρετήσει τις τελευταίες σχολικές περιόδους, αλλά και τα χρόνια της ανεργίας τους, πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας αναπληρωτές εκπαιδευτικοί στο Ρέθυμνο, έχοντας στο πλευρό τους μόνιμους συναδέλφους τους από την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Τα τελευταία οκτώ χρόνια η στρόφιγγα των προσλήψεων έχει κλείσει ερμητικά, παρόλο που γίνονται προσλήψεις σε άλλους τομείς και ενώ οι συνταξιοδοτήσεις αποδεκατίζουν το διδακτικό προσωπικό.

Σε κινητοποιήσεις την ίδια ώρα στο Ηράκλειο, τονίστηκε ότι έχουμε φτάσει στο σημείο οι αναπληρωτές, να αναπληρώνουν... τους εαυτούς τους εδώ και δεκαετίες από σημείο σε σημείο στην Ελλάδα με πενιχρό εισόδημα και μια ζωή γεμάτη προβλήματα σε ένα απαιτητικό και σημαντικό επάγγελμα για το μέλλον του τόπου. Ακόμη δεν έχουν τα ίδια δικαιώματα οι αναπληρωτές με τους μόνιμους εκπαιδευτικούς και παρά τα όσα υπόκεινται.

Το αποκορύφωμα της κατάντιας της ελληνικής εκπαίδευσης είναι ότι ακόμη και τώρα, λίγο πριν το τελευταίο κουδούνι, γίνονται τοποθετήσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών, κάτι που έχει επιπτώσεις και στη σχολική ζωή, δεδομένου ότι τα σχολεία αλλάζουν συνεχώς στελέχωση με τους αναπληρωτές σε περιοδεία ανά την Ελλάδα.

 

 

Σχόλια