Ινστιτούτο Διπλωματίας στο Ρέθυμνο

Ρέθυμνο
Ινστιτούτο Διπλωματίας στο Ρέθυμνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξεκίνησε τη λειτουργία του και στην Κρήτη το Ινστιτούτο Πολιτιστικής Διπλωματίας με εκδήλωση εν είδει εγκαινίων στο Σπίτι του Πολιτισμού στο Ρέθυμνο.

Πλήθος κόσμου και φορέων έδωσαν το παρών, αναδεικνύοντας τη σημασία της πολιτιστικής διπλωματικής φαρέτρας σε συνδυασμό με την κλασική.

Τι ενώνει τους Έλληνες πολιτιστικά μακριά από κομματικούς, ιδεολογικούς και πολιτικούς διχασμούς επιχειρεί να ενισχύσει το ινστιτούτο πολιτιστικής διπλωματίας, όπως και να διερευνηθούν όσα ενώνουν τους λαούς, τόνισε από το Ρέθυμνο, ο διευθυντής του ινστιτούτου, Μιχάλης Διακαντώνης.

Υπεύθυνη του παραρτήματος στην Κρήτη είναι η Μαρία Σταματάκη που θέτει ως πρωταρχικό στόχο τη μεταλαμπάδευση των στοιχείων του πολιτισμού της Κρήτης, αλλά και των εκπαιδευτικών και ερευνητικών καινοτομιών, στις πόλεις και ιδιαίτερα στην ενδοχώρα του νησιού.

Το παρών έδωσαν και εκπρόσωποι της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με τον πρύτανη του πανεπιστημίου Κρήτης, Οδυσσέα Ζώρα να δηλώνει ότι το πανεπιστήμιο είναι ανοικτό σε γόνιμη και εποικοδομητική συνεργασία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News