Υπερσύγχρονος τεμαχιστής 400.000 ευρώ για τα απορρίμματα

Ρέθυμνο
Υπερσύγχρονος τεμαχιστής 400.000 ευρώ για τα απορρίμματα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας υπερσύγχρονος τεμαχιστής για τα απορρίμματα «έρχεται» να διευκολύνει τις εργασίες στον ΧΥΤΑ Πέρα Γαληνών.

Τη σύμβαση αγοράς ενός υπερσύγχρονου τεμαχιστή για τον ΧΥΤΑ Πέρα Γαλήνων, αρχικού προϋπολογισμού 400.000 ευρώ με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, υπέγραψε ο Πρόεδρος του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης (Ε.Σ.Δ.Α.Κ.) Χάρης Μαμουλάκης.

Το συγκεκριμένο μηχάνημα έχει τη δυνατότητα τεμαχισμού ογκωδών αντικειμένων και αντικειμένων οικιακής κυρίως προέλευσης, όπως είναι τα στρώματα, τα καλώδια διαφόρων διατομών, τα ξύλα σε διάφορες μορφές (παλέτες που πιθανόν να έχουν βίδες, τσέρκια κλπ), τα προϊόντα κλαδέματος διαφόρων δέντρων, τα υλικά συσκευασίας, τα έπιπλα, τα ντουλάπια, τα προφίλ και τα τεμάχια αλουμινίου, τα ελαστικά παλαιών οχημάτων, κλπ.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Ε.Σ.Δ.Α.Κ. Χ. Μαμουλάκης, ανέφερε: «Αποκτούμε ένα απαραίτητο, σύγχρονο μηχάνημα στον ΧΥΤΑ Πέρα Γαλήνων, το οποίο θα μας βοηθήσει στη διαχείριση μεγάλου όγκου αντικειμένων που καταλήγουν στον χώρο. Έναν τεμαχιστή ογκωδών αποβλήτων που αναβαθμίζει τη δυναμική του, δίνει λύση σε ένα σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζαμε και σε συνδυασμό και με τις άλλες παρεμβάσεις που κάνουμε στον χώρο, συμβάλει ουσιαστικά και βελτιώνει την αποτελεσματική λειτουργία του ΧΥΤΑ. Με την ευκαιρία που μου δίνεται, θα ήθελα και δημόσια να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη για την υποστήριξή του και σε αυτή την προσπάθεια του ΕΣΔΑΚ».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News