Ρέθυμνο

Στο εδώλιο οι γιατροί για το μικρό Διονύση - Παραμένει άγνωστη η αιτία θανάτου

Βαριές κατηγορίες για 4 γιατρούς

Συνεχίζεται σήμερα Τετάρτη η εκδίκαση της υπόθεσης των τεσσάρων παιδιάτρων στο Ρέθυμνο τους οποίους βαρύνουν βαριές κατηγορίες για το θάνατο μικρού Διονύση που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία ούτε 4 ετών.

Οι παιδίατροι κατηγορούνται για ανθρωποκτονίας από αμέλεια ενώ στο πλευρό τους μέχρι σήμερα έχουν σταθεί οι συνάδελφοί τους που σημειώνουν ότι «ασκούσαν με σεβασμό και τιμή την ιατρική πράξη».

Η εκδίκαση της υπόθεσης θα συνεχιστεί την Τρίτη 13 Μαρτίου στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρεθύμνου με τη συνέχεια των καταθέσεων των μαρτύρων.

Πώς χάθηκε ο μικρός Διονύσης

Υπενθυμίζεται ότι τον Μάιο του 2014, το παιδάκι είχε εμφανίσει συμπτώματα πυρετού, οι γονείς του έσπευσαν σε ιδιώτες γιατρούς και του νοσοκομείου του Ρεθύμνου για να καταλάβουν τι ακριβώς συνέβαινε στον οργανισμό του παιδιού, ώστε να γίνει γρήγορα καλά. Όμως η μοίρα είχε αποφασίσει διαφορετικά για την τύχη του μικρού παιδιού.

Επτά γιατροί εξέτασαν τον άτυχο Διονύση στο νοσοκομείο του Ρεθύμνου και δύο ιδιώτες γιατροί. Η γνωμάτευση ανέφερε αμυγδαλίτιδα, όμως κανένας από τους παιδίατρους δεν κατάφερε να κρατήσει στη ζωή το παιδάκι που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 3 ετών και 9 μηνών. Μάταια προσπαθούσαν οι γιατροί να επαναφέρουν στη ζωή το άψυχο κορμάκι του παιδιού.

Σύμφωνα πάντως με τη διοίκηση του νοσοκομείου Ρεθύμνου, οι δύο ιατροδικαστές που είχαν εξετάσει τη σορό του άτυχου παιδιού, είχαν αποφανθεί ότι δεν υπάρχει αιτία θανάτου!

Εν τέλει, σήμερα κατηγορούνται 4 γιατροί, για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

 

 

Σχόλια