Ρέθυμνο

Σωροί σκουπιδιών λόγω...κινητοποιήσεων

Κινδυνεύουν να βρεθούν εκτός εργασίας

Από σύμμαχοι, αντίδικοι έχουν βρεθεί ο δήμος Ρεθύμνου με τους 48 συμβασιούχους καθαριότητας που για τρίτη συνεχόμενη ημέρα έχουν αποκλείσει τη μάντρα του δήμου στα Μισίρια, εμποδίζοντας το έργο της αποκομιδής των απορριμμάτων.

Οι καιρικές συνθήκες δυσχεραίνουν την κατάσταση στην πόλη με τα σκουπίδια να έχουν αρχίσει να σωρεύονται επικίνδυνα. Επίκεινται οι πρώτες μνημονιακές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην Ελλάδα μέσω ΑΣΕΠ, όμως οι συμβασιούχοι εμμένουν στις κινητοποιήσεις γιατί θεωρούν ότι βρεθούν εκτός εργασίας, ενώ μετά την επίσημη ενημέρωση της κοινής γνώμης από το δήμαρχο Ρεθύμνου, Γιώργο Μαρινάκη, δεν αποκλείεται η αυτεπάγγελτη παρέμβαση εισαγγελέα.

"Παράνομη η κατάληψη"

Ο κύβος ερρίφθη από τον δήμαρχο Ρεθύμνου, Γιώργο Μαρινάκη, την 3η ημέρα του αποκλεισμού της μάντρας του δήμου Ρεθύμνου στα Μισίρια, ο οποίος και κατονόμασε σε συνέντευξη τύπου την κατάληψη των συμβασιούχων εργαζομένων καθαριότητας, ως μη ανεκτή, τόσο σε πολιτικό, όσο και σε κοινωνικό και νομικό επίπεδο. Θεωρεί την κατάληψη ως παράνομη, αφού δεν αφορά μόνο την απεργία των 48 συμβασιούχων, αλλά εμποδίζει την εργασία και των υπολοίπων εργαζομένων.

Οι συμβασιούχοι του Ρεθύμνου είναι οι μοναδικοί σε κινητοποιήσεις ανά την Ελλάδα και ενώ μέχρι το περασμένο καλοκαίρι είχαν συνταχθεί με το δήμο, τώρα είναι αντίδικοι. Η αντιμισθία των 48 εργαζομένων ανέρχεται συνολικά σε 16.000 ευρώ ανά έτος έκαστος, κόστος που κάλυψε ο δήμος για να εξοικονομηθεί η τελευταία παράταση της σύμβασης που λήγει στο τέλος του μήνα.

Παράλληλα, ο δήμος Ρεθύμνου έχει ζητήσει 63 εργαζομένους κατά τον πρώτο διαγωνισμό ΑΣΕΠ στη μνημονιακή Ελλάδα που θα υλοποιηθεί σύντομα, καλούμενος να καλύψει ποσό 1,168 εκ. ευρώ από ανταποδοτικούς πόρους.

Μετά την επίσημη ενημέρωση από πλευράς δήμου, δεν αποκλείεται να δράσει αυτεπάγγελτα ο εισαγγελέας και η αστυνομία για την παύση των κινητοποιήσεων με την κατάσταση να επιβαρύνουν οι καιρικές συνθήκες σε μια πόλη που ως τουριστικός προορισμός, φροντίζει με το παραπάνω για την καθαριότητα.

Σχόλια