Μάχη για τους συμβασιούχους στην καθαριότητα, που βλέπουν την πόρτα της εξόδου

Κρήτη
Μάχη για τους συμβασιούχους στην καθαριότητα, που βλέπουν την πόρτα της εξόδου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για δεύτερο 24ωρο απέχουν από τα καθήκοντά τους οι 48 συμβασιούχοι καθαριότητας του δήμου Ρεθύμνου που βλέπουν την πόρτα της εξόδου από την εργασία τους.

Μάχη για παραμονή στο μεροκάματο δίνουν οι 48 συμβασιούχοι καθαριότητας του δήμου Ρεθύμνου που βρίσκονται με το ένα πόδι εκτός εργασίας. Έχουν ξεκινήσει μάλιστα και δικαστική προσφυγή για να υπερασπιστούν τις θέσεις εργασίας τους, ζητώντας τη μονιμοποίησή τους μετά από παρατάσεις των συμβάσεων εργασίας τους σε συνεργασία που είχαν με τον δήμο Ρεθύμνου το καλοκαίρι του 2017.

Παραμένουν ταμπουρωμένοι στη μάντρα του δήμου, κρατώντας την αποκλεισμένη, τα σκουπίδια στη νέα πόλη σωρεύονται, ενώ στην παλιά πόλη δεν υπάρχει πρόβλημα λόγω του ιδιώτη εργολάβου.

Τα ψέματα τελειώνουν, την τελευταία μέρα του τρέχοντος μήνα, οπότε και λήγουν οι τελευταίες συμβάσεις που έχουν συναφθεί. Οι συμβασιούχοι καθημερινά αποφασίζουν για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους.

Από πλευράς δήμου θεωρείται ότι είναι ισχνές οι ελπίδες επαναπρόσληψής τους μέσω της διαδικασίας ΑΣΕΠ που δρομολογείται, αφού η μοριοδότηση θα ευνοήσει και τους παλαιότερα εργαζόμενους με ηλικία έως και 60 ετών.

Οι εργαζόμενοι ζητούν από τους ιθύνοντες στο δήμο Ρεθύμνου να παραστούν στη δίκη και να αναφέρουν εκ νέου ότι προσφέρουν υπηρεσίες που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του δήμου. Στο πλευρό τους και εργαζόμενοι που κατά το παρελθόν προσέφυγαν ως και 3 φορές δικαστικά μέχρι να μονιμοποιηθούν, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η αποκομιδή των απορριμμάτων γίνεται κανονικά σε σχολεία, νοσοκομείο, ΚΑΠΗ και γηροκομείο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News