«Χτυπήθηκαν» από γρίπη και παλεύουν στην εντατική

Ρέθυμνο
«Χτυπήθηκαν» από γρίπη και παλεύουν στην εντατική

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δύο ασθενείς «παλεύουν» στην εντατική λόγω γρίπης.

50χρονος υπέρβαρος δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, χτυπημένος από τη γρίπη και νοσηλευόμενος στη μονάδα εντατικής θεραπείας του γενικού νοσοκομείου Ρεθύμνου.Η εισαγωγή του στο νοσοκομείο έγινε πριν από μία εβδομάδα, όμως η κλινική του εικόνα που έβαινε επιδεινούμενη, έκρινε εσπευσμένη τη μεταφορά του από την Πνευμονολογική κλινική του νοσοκομείου, στη ΜΕΘ εδώ και 3 μέρες.

Τα κρούσματα, ύποπτα για γρίπη που προσέρχονται στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, σύμφωνα με τον διευθυντή της ιατρικής υπηρεσίας, Μπάμπη Μαρκάκη, είναι αυξημένα, τον τελευταίο καιρό στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, χωρίς να διενεργείται ωστόσο σε κάθε περίπτωση εξειδικευμένο διαγνωστικό τεστ, παρά μόνο αν κριθεί σε κάποια περίπτωση απαραίτητο.

Και δεύτερος ασθενής

Ωστόσο δεν πρόκειται για το μόνο περιστατικό στην Κρήτη. Στο Βενιζέλειο νοσοκομείο νοσηλεύεται σε βαριά κατάσταση ένα ακόμα άτομο ηλικίας 61ετών με γρίπη. Όπως σημείωσε μιλώντας στο neakriti.gr o αναπληρωτής διοικητής του νοσοκομείου κ.Μοσχοβάκης «ο/η ασθενής μεταφέρθηκε από τα Χανιά στο Ηράκλειο με αναπνευστικά προβλήματα, διασωληνώθηκε και εκ τότε νοσηλεύεται στην εντατική. Είναι σε κρίσιμη αλλά βαριά κατάσταση».

 Παράλληλα σύμφωνα με τον κ.Μοσχοβάκη προστέθηκαν δύο κρεβάτια στη ΜΕΘ του Βενιζελείου. Συγκεκριμένα το τμήμα διαθέτει πλέον 3 κρεβάτια μονάδας ΜΑΦ-ΜΕΘ (μονάδας αυξημένης φροντίδας) και 8 ΜΕΘ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News