default-image

Ο Άι Βασίλης άρπαξε πνευμονία & αναρρώνει στην παιχνιδοχώρα

Πολιτισμός
Ο Άι Βασίλης άρπαξε πνευμονία & αναρρώνει στην παιχνιδοχώρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και ξαφνικά το Ρέθυμνο έγινε χριστουγεννιάτικος προορισμός για μικρούς και μεγάλους! Η Παιχνιδοχώρα και το Εργαστήρι του Άι Βασίλη, έκλεψαν τις εντυπώσεις στην έναρξη της λειτουργίας τους στην Πλατεία Μικρασιατών στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου.

Δήμος και Αντιπεριφέρεια Ρεθύμνου, ένωσαν δυνάμεις με τον εμπορικό σύλλογο και το επιμελητήριο και το αποτέλεσμα είναι θεαματικό. Το "παρών" εκτός από τον Άι Βασίλη, έδωσε και η αγαπημένη ηθοποιός, Κάρμεν Ρουγγέρη.

Ο Άγιος Βασίλης αρρώστησε, άρπαξε πνευμονία! Από όλα τα μέρη του κόσμου επέλεξε το Ρέθυμνο για να κάνει τα μπάνια του στη θάλασσα, να πιει φρέσκους χυμούς πορτοκάλι για να αναρρώσει. Έτσι, για πρώτη φορά δημιουργήθηκε η Παιχνιδοχώρα στην Πλατεία Μικρασιατών, στην παλιά πόλη, όπου και φιλοξενείται ο αγαπημένος Άγιος των παιδιών με οικοδεσπότες την Κατερίνα Καπετανάκη και τον Παύλο Εφραιμίδη.

Η ηθοποιός που λατρεύει τα παιδιά και τη λατρεύουν, η Κάρμεν Ρουγγέρη, κλήθηκε να υποδεχθεί τον Άγιο Βασίλη, όμως η οργάνωση είχε κάποιο πρόβλημα και τα "έψαλλαν" στην πρόεδρο της ΚΕΔΗΡ, Πέπη Μπιρλιράκη, αφού χάθηκαν τα κλειδιά για το Εργαστήρι του Άι Βασίλη!

Επικράτησε πανικός επί σκηνής, όμως ευτυχώς η πλατεία είναι γεμάτη παιχνίδια, δραστηριότητες και έναν υπέροχο χριστουγεννιάτικο διάκοσμο, όλα χειροποίητα κι έτσι τα παιδιά δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα, αλλά μάλλον ξεφάντωσαν.

Σε λίγο εμφανίστηκε ο Άγιος Βασίλης πάντα με τους εθελοντές ξωτικά των Χριστουγέννων και υποσχέθηκε, ότι θα συμβάλει με ό,τι καλύτερο για να περάσει όμορφα η εορταστική περίοδος στο Ρέθυμνο και την Κρήτη που τον φιλοξενεί τόσο απρόσμενα, αλλά επάξια!

Πρόκειται για μια συλλογική προσπάθεια που έχει αγκαλιαστεί από πλήθος τοπικών φορέων, συλλογικοτήτων και σχολείων.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News