default-image

Σημαντικά έργα για την ενδοχώρα του Ρεθύμνου

Κρήτη
Σημαντικά έργα για την ενδοχώρα του Ρεθύμνου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έργα σε πάνω από 30 οικισμούς της ενδοχώρας του δήμου Ρεθύμνου ξεκινούν το προσεχές διάστημα με βελτίωση βατότητας δρόμων και συντήρηση του οδικού δικτύου.

Η σύμβαση υπογράφηκε μετά από μεγάλο ποσοστό έκπτωσης, ενώ σε δεύτερο χρόνο θα υπογραφούν ανάλογες συμβάσεις για διάφορα σημεία της πόλης του Ρεθύμνου και την αρκετά προβληματική στην πρόσβαση, συνοικία του λόφου του Τιμίου Σταυρού.

Με 375 χιλιάδες ευρώ αρχικό προϋπολογισμό και γενναία έκπτωση θα πραγματοποιηθούν έργα οδοποιίας σε πάνω από 30 οικισμούς της ενδοχώρας του δήμου Ρεθύμνου. Τα χρήματα εξοικονομήθηκαν από πόρους του δήμου καθώς και από έσοδα που προέρχονται από την ελεγχόμενη στάθμευση.

Οι παρεμβάσεις αυτές θα γίνουν στους οικισμούς: Αρμένοι, Αμπελάκι, Άνω Βαλσαμόνερο, Αγιος Δημήτριος, Αγία Τριάδα, Αγ. Κωνσταντίνος, Αγ. Γεώργιος, Άδελε, Αστέρι, Βελονάδο, Βιλανδρέδο, Γάλλου, Κάτω Βαλσαμόνερο, Κυριάνα, Λούτρα, Μαρουλάς, Μέση, Μούνδρος, Μύρθιος, Πρίνος, Πηγή, Ρούστικα, Ρουσσοσπίτι, Σταυρωμένος, Χρωμοναστήρι, Γεράνι, Πρινέ, Αγία Ειρήνη, Κάστελλος, Αλμπάνι Μετόχι, Ρισβάν Μετόχι, Γιαννούδι και Μισίρια (Καρβουνόλακος).

Οι εργασίες θα ξεκινήσουν αμέσως και αφού η τεχνική υπηρεσία του δήμου Ρεθύμνου κατατάξει τα έργα σε προτεραιότητα. Διαφορετικές εργασίες θα πραγματοποιούνται παράλληλα σε οικισμούς σε μια προσπάθεια να έχουν ολοκληρωθεί οι περισσότερες εργασίες πριν την έλευση του χειμώνα.

Σε δεύτερο χρόνο θα ξεκινήσουν εργολαβίες σε διάφορα σημεία της πόλης του Ρεθύμνου και στην ιδιαίτερα προβληματική περιοχή του λόφου του Τιμίου Σταυρού.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News