Ρέθυμνο

Το neakriti.gr στο ιστορικό Mircea που έδεσε στο Ηράκλειο

Το εθνικό στολίδι της Ρουμανίας βρίσκεται στο Ηράκλειο και το neakriti.gr, βρέθηκε σε αυτό μεταφέροντας μοναδικές εικόνες από το εσωτερικό του.

Το εθνικό στολίδι της Ρουμανίας βρίσκεται στο Ηράκλειο και το neakriti.gr, βρέθηκε σε αυτό μεταφέροντας μοναδικές εικόνες από το εσωτερικό του.

Αξιωματούχοι από το ρουμάνικο ναυτικό επισκέφθηκαν σήμερα το Λιμεναρχείο Ηρακλείου, έχοντας εγκάρδια συνομιλία με τον Λιμενάρχη κ. Σαϊτάκη.

Μάλιστα, το πλοίο θα παραμείνει μέχρι το πρωί του Σαββάτου και είναι επισκέψιμο για το κοινό από την πύλη στο καρνάγιο.

Συγκεκριμένα την Πέμπτη 22/9 είναι ανοιχτό από τις 10:00 μέχρι τις 14:00 και από τις 16:00 μέχρι τις 20:00. Επίσης την Παρασκευή 23/9 θα είναι ανοιχτό τις ίδιες ώρες.

Το πλοίο κατασκευάστηκε μεταξύ 1938-1939 στα ναυπηγεία "Blohm und Woss" του Αμβούργου της Γερμανίας και ναυπηγήθηκε για πρώτη φορά το 1939.

Πρόκειται για ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος με 84 μ. μήκος, 12,5 μ. πλάτος και με 5,2 μ. βάθος βύθισης. Είναι φτιαγμένο από χάλυβα διαθέτει τρία κατάρτια και 23 πανιά, έκτασης 1750 τ.μ. που μπορούν να δώσουν στο σκάφος μια μέγιστη ταχύτητα 11 κόμβων.

Η κύρια μηχανή του εξασφαλίζει μια προωστική δύναμη με  ταχύτητα των 10 κόμβων. Στον κόσμο υπάρχουν σήμερα πέντε πλοία αυτού του τύπου: Το "Αετός" (ΗΠΑ), το "Gorch Fock» (Γερμανία), το «Gorch Fock ΙΙ" (Γερμανία), το "Sagres" (Πορτογαλία) και  το «Μίρτσεα» (Ρουμανία).

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

Ρεπορτάζ: Victor Κουμαντάκης

Σχόλια