Ρέθυμνο

Δήμος Ηρακλείου: Και ιδιωτικό γραφείο ενημέρωσης;

Αν δεν κάνουμε λάθος το Γραφείο Τύπου στο Δήμο Ηρακλείου συγκροτείται από τρείς, καθ όλα άξιους συναδέλφους δημοσιογράφους, εκ των οποίων ο ένας είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ και οι δυο μέλη της ΕΣΗΕΠΗΝ.

Αν δεν κάνουμε λάθος το Γραφείο Τύπου στο Δήμο Ηρακλείου συγκροτείται από τρείς,  καθ όλα άξιους συναδέλφους δημοσιογράφους, εκ των οποίων ο ένας είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ και οι δυο μέλη της ΕΣΗΕΠΗΝ.

Με έκπληξη όμως διαπιστώνουμε ότι αυτό το ίδιο το γραφείο Τύπου του δήμου Ηρακλείου σε σημερινό δελτίο Τύπου γνωστοποίησης εθελοντικής δράσης καθαρισμού στην πόλη του Ηρακλείου την 1η Οκτωβρίου προβαίνει σε ορθή επανάληψη για να διαφοροποιήσει μόνο ένα σημείο.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Το σημείο αυτό είναι στο τέλος του Δελτίου Τύπου όπου στις 09.07΄π.μ. εμφανώς αναγράφεται ότι το κείμενο δεν έχει συντάκτη από το γραφείο Τύπου του δήμου Ηράκλειου αλλά  γραφείο ενημέρωσης και επικοινωνίας ιδιώτη, ο οποίος εντελώς συμπωματικά έχει αναλάβει κατ' αποκλειστικότητα τον επικοινωνιακό τομέα και του δήμου Μαλεβιζίου.

Τα τρία δελτία

Ακολουθεί μία πρώτη «Ορθή Επανάληψη» στις 09.09΄π.μ. , όπου όμως και πάλι αναγράφεται στο τέλος ο ιδιώτης, προφανώς συντάκτης του κειμένου, και τελικά δεύτερη «Ορθή Επανάληψη» 09.10΄π.μ. όπου ως «δια μαγείας»  η μόνη διόρθωση είναι η εξαφάνιση της βινιέτας του ιδιώτη στο τέλος του κειμένου.

Δείτε κατά σειρά τα τρία δελτία Τύπου

Στην ορθή επανάληψη το τελευταίο αυτό επίμαχο σημείο έχει αφαιρεθεί. Μπορεί να μας απαντήσει ο Δήμαρχος Ηρακλείου τι ακριβώς συμβαίνει;

Δεν προλαβαίνουν οι τρεις εκλεκτοί συνάδελφοι να καλύψουν το ενημερωτικό κομμάτι του Δήμου από την τόσο μεγάλη δραστηριότητα του Δήμου και κάποιες υπηρεσίες του Γραφείου Τύπου,  έχουν εκχωρηθεί σε ιδιώτη και αν ναι με ποια διαδικασία;

Ο ιδιώτης παρεμβαίνει σε λειτουργία του Δήμου Ηρακλείου όποτε κρίνει αυτός αναγκαίο και στην ουσία υπαγορεύει στο Γραφείο Τύπου ανακοινώσεις; Πληρώνεται ή οι  υπηρεσίες είναι αμισθί;  Αν είναι αμισθί, τι σημαίνει αυτό, οι αξιολογότατοι συνάδελφοι μας στο Γραφείου Τύπου του Δήμου, κρίνονται ανεπαρκείς, για τέτοιες ανακοινώσεις;

Αν πληρώνεται τότε πως αιτιολογείται η παρουσία τριών έμμισθων συναδέλφων στο γραφείο Τύπου του Δήμου Ηρακλείου;  Αν είναι λίγοι, μήπως ο Δήμος πρέπει να προσλάβει κι άλλους, από έναν κλάδο που μαστίζεται με ανεργία, αντί να εκχωρούνται λειτουργίες του Γραφείου Τύπου σε ιδιώτη; Αν βασικές λειτουργίες του Δήμου όπως η Ενημέρωση παραχωρείται σε ιδιωτικά γραφεία τότε μήπως και η εθελοντική δράση της 1ης Οκτωβρίου για τον καθαρισμό της πόλης είναι προάγγελος εκχώρησης άλλης βασικής λειτουργίας του Δήμου, αυτή της καθαριότητας σε ιδιώτη;

Σημειώνουμε ότι σε καμία μεγάλη πόλη της Ελλάδας αυτή η λειτουργία δεν έχει εκχωρηθεί σε ιδιώτη. Η ορθή επανάληψη του Γραφείου Τύπου του δήμου Ηρακλείου, γεννά μείζον πολιτικό θέμα για το Δήμαρχο ο οποίος οφείλει να δώσει σαφείς απαντήσεις, γιατί στα πρώτα δύο δελτία τύπου υπάρχει εμφανώς η εμπλοκή ιδιωτικού γραφείου επικοινωνίας.

Σχόλια