default-image

Γιατί καθυστερεί και πάλι η υπόθεση Γιακουμάκη;

Κρήτη
Γιατί καθυστερεί και πάλι η υπόθεση Γιακουμάκη;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θα καθυστερήσει ακόμη παραπάνω η διαδικασία της κύριας ανάκρισης για την υπόθεση του θανάτου του Βαγγέλη Γιακουμάκη, αφού και ο νέος ανακριτής που χειρίζεται τη δικογραφία θα πρέπει να αποκτήσει πλήρη γνώση των γεγονότων. Ο ογκώδης φάκελος της υπόθεσης παραμένει ακόμη ανοικτός, αφού την ερχόμενη εβδομάδα θα παρουσιαστούν στον εισαγγελέα για καταθέσεις και οι γονείς του άτυχου σπουδαστή.

Έτερος λόγος των καθυστερήσεων που παρατηρούνται αποτελεί και το γεγονός ότι είναι πολλοί οι κατηγορούμενοι της υπόθεσης, 9 στον αριθμό, περισσότεροι εκ των οποίων είναι σπουδαστές στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων, 7 στον αριθμό, όπως και εκπαιδευτικοί.

Δεν εκδόθηκε το βούλευμα

Καθυστέρηση υπάρχει και στη μεταφορά του βουλεύματος για εμπλοκή ή όχι με τη μορφή ηθικής αυτουργίας στην υπόθεση, του πρώην υπουργού και βουλευτή Χανίων, Χρήστου Μαρκογιαννάκη. Σύμφωνα με νομικές πηγές στα Ιωάννινα και παρά τη δημοσιότητα που είχε λάβει το θέμα, το σχετικό βούλευμα δεν έχει ακόμη εκδοθεί από τον Άρειο Πάγο.

Όσο είχε αρχίσει να ξετυλίγεται πάντως η υπόθεση, είχαν υπάρξει καταθέσεις για βανδαλισμούς στη Σχολή και βίαιη συμπεριφορά σπουδαστών, οι οποίοι όμως έπεσαν στα μαλακά και δε δέχθηκαν τις κυρώσεις που θα αναμενόταν, ενώ έχουν έρθει στο φως και τα φρικτά βασανιστήρια που είχε υποστεί ο Βαγγέλης Γιακουμάκης, μεταξύ άλλων τον είχαν κρεμάσει από το παράθυρο δευτέρου ορόφου, χειροδικούσαν πάνω του, τον κλείδωναν σε ντουλάπες, μέχρι και του ξύριζαν τα μαλλιά προς εξευτελισμό.

Η οικογένειά του δε ζητά τίποτα παραπάνω από το να αποδοθεί δικαιοσύνη και να βρεθούν οι ένοχοι για τον χαμό του Βαγγέλη.

Ρεπορτάζ : Ματθαίος Καπετανάκης  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News