default-image

Η μέγιστη δυνατή εισαγωγή Κρητικών προϊόντων στον Καναδά

Κρήτη
Η μέγιστη δυνατή εισαγωγή Κρητικών προϊόντων στον Καναδά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τη μέγιστη δυνατή εισαγωγή Κρητικών προϊόντων στον Καναδά, και ευρύτερα στην Αμερικανική αγορά, ζήτησε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης μιλώντας σε ομογενείς επιχειρηματίες εισαγωγής τροφίμων στο Μόντρεαλ.

Ο Περιφερειάρχης συγκεκριμένα είχε συναντήσεις, με ομογενείς επιχειρηματίες εισαγωγείς τροφίμων, και επισκέφθηκε μεγάλες επιχειρήσεις- εγκαταστάσεις που εισάγουν παραδοσιακά Κρητικά προϊόντα. Ειδικότερα, ο κ. Αρναουτάκης συναντήθηκε με τον Κρητικής καταγωγής-Ρέθυμνο- Δημήτρη Νικολιδάκη,  η εταιρεία του οποίου-Miron- εισάγει και διαθέτει κυρίως Κρητικά προϊόντα όπως λάδι, τυρί, παξιμάδια, αρωματικά φυτά κ.α.

Επίσης είχε συνάντηση με τους Έλληνες ιδιοκτήτες εταιρείας, από τις μεγαλύτερες στην εισαγωγή τροφίμων στον Καναδά, την «Pilaros». Πρόκειται για τα αδέλφια Σωτήρη και Μιλτιάδη Αντύπα από την Κεφαλονιά, η εταιρία των οποίων εισάγει και διαθέτει στην Καναδική αγορά πάνω 2000 τόνους ελαιόλαδο ετησίως. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη εταιρεία τυποποιεί λάδι που παράγεται στην Κρήτη και την Μεσσηνία.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης που επισκέφθηκε επί τόπου τις εγκαταστάσεις και των δυο επιχειρήσεων, κάλεσε τόσο τον κ. Νικολιδάκη όσο και τα αδέλφια Αντύπα, να επισκεφθούν το επόμενο διάστημα την Κρήτη, προκειμένου να έχουν επαφές τόσο με παραγωγούς Κρητικών προϊόντων, όσο και με εξαγωγείς του νησιού, πρόσκληση που έγινε ένθερμα αποδεκτή.

Η εταιρεία «Pilaros» εισάγει επίσης και Κρητικά τυποποιημένα προϊόντα, τα οποία με την σειρά της, τα διαθέτει στις αγορές της Αυστραλίας και της Βόρειας Αμερικής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News