default-image

Υπουργικές παρουσίες στις παρελάσεις της Κρήτης

Χανιά
Υπουργικές παρουσίες στις παρελάσεις της Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κλείδωσε η κυβερνητική εκπροσώπηση  για τις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου στην Κρήτη. Στις εξέδρες που θα στηθούν στις μεγάλες πόλεις του νησιού θα βρεθούν ένας υπουργός, ένας υφυπουργός και δύο Γενικοί Γραμματείς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr στο Νομό Ρεθύμνου την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο Υπουργός Ανάπτυξης και Υποδομών Κωστής Χατζηδάκης. Στο Νομό Χανίων θα παραβρεθεί ο Χανιώτης Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Μανούσος Βολουδάκης ενώ στους νομούς Ηρακλείου και Λασιθίου η κυβέρνηση θα εκπροσωπηθεί με Γενικούς Γραμματείς. Πρόκειται για τον Γιάννη Ιωαννίδη Γ.Γ του Υπουργείου Εσωτερικών όπου θα δώσει το παρών στην παρέλαση του Αγίου Νικολάου και τον Γιώργο Δεικτάκη ο οποίος  θα βρεθεί στην εξέδρα όπου θα στηθεί μπροστά από το άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου στο Ηράκλειο.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι τόσο σε πολιτικό όσο κυρίως σε επιχειρησιακό επίπεδο για την Ελληνική Αστυνομία έχουν εκπονηθεί έκτακτα σχέδια ενόψει των παρελάσεων αλλά και των κινητοποιήσεων που οργανώνονται από κόμματα, κινήματα και φορείς.

Πάντως ποικίλα σχόλια κατάφερε να προκαλέσει ήδη η απόφαση του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη να μην συμμετέχει και πάλι στις παρελάσεις αφου τελικώς δεν πρόκειται να δώσει ¨το παρών¨ σε καμία απο τις τέσσερις εξέδρες που θα στηθούν στις αντίστοιχες μεγάλες πόλεις της Κρήτης.Αντίστοιχη απόφαση είχε λάβει και στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου όπου και πάλι απουσίαζε στο εξωτερικό.Όπως ανακοινώθηκε ο κ.Αρναουτάκης θα επισκεφτεί τον Καναδά στις 27 Οκτωβρίου, προσκεκλημένος της Ομογένειας στις τιμητικές εκδηλώσεις  της επετείου της 28ης Οκτωβρίου ενω θα παραστεί στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της συμπλήρωσης εκατό χρόνων Κρητικής παρουσίας στο Μόντρεαλ.

Απών σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι και ο Δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης ο οποίος βρίσκεται στο Στρασβούργο στο πλαίσιο των προγραμμάτων φιλοξενίας e.cite που πραγματοποιούνται  κάθε χρόνο και φέτος προβάλει το Δήμο Ρεθύμνου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News