default-image

Σητεία: Ένα ακόμα "χτύπημα" για τους τοξικομανείς

Κρήτη
Σητεία: Ένα ακόμα "χτύπημα" για τους τοξικομανείς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ακόμη περισσότερο στην απόγνωση βυθίζει δεκάδες τοξικομανείς στη Σητεία η είδηση ότι το  Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας πιθανόν να διακοπεί λόγω έλλειψης χρηματοδότησης.  Βασική πηγή εσόδων ήταν ο δήμος οποίος δεν μπορεί πλέον να βοηθήσει, αλλά ούτε οι πολίτες, με αποτέλεσμα τα στελέχη του προγράμματος να κάνουν έκκληση για βοήθεια από την πολιτεία.

 Το πρόγραμμα ξεκίνησε να υλοποιείται πριν από λίγα χρόνια με σκοπό να βοηθήσει τα εξαρτημένα άτομα και τις οικογένειες τους. Κι είχε να παρουσιάσει ένα σημαντικό έργο, δεδομένου ότι αρκετοί συμπολίτες μας βοηθήθηκαν. Παράλληλα, αναπτύχθηκαν μια σειρά από δράσεις και πραγματοποιήθηκαν πολλές εκδηλώσεις με μεγάλη συμμετοχή.

Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα υπάρχουν πολλά προβλήματα, κυρίως οικονομικά, λόγω έλλειψης χρηματοδότησης. Βασική πηγή ήταν ο δήμος, αλλά βρίσκεται πλέον σε κακή οικονομική κατάσταση και δεν μπορέι να βοηθήσει

Οι υπέυθυνοι του προγράμματος έδωασν συνέντευξη τύπου ζητώντας να βρεθεί λύση. Να εξασφαλιστεί δηλαδή χρηματοδότηση για να συνεχιστεί το πρόγραμμα. Κι η χρηματοδότηση μπορεί να εξασφαλιστεί είτε μέσω φορέων, είτε με την συνδρομή των πολιτών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News