default-image

Ακόμη και πυροσβέστης στη Δικογραφία

Κρήτη
Ακόμη και πυροσβέστης στη Δικογραφία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

   Ακόμη και 37χρονος εν ενεργεία πυροσβέστης ο οποίος διαφεύγει της σύλληψης εμπλέκεται στη συμπληρωματική, παράλληλη δικογραφία που σχηματίστηκε στο πλαίσιο της διερεύνησης της ληστείας σε βάρος της χρηματαποστολής, η οποία εξιχνιάστηκε από την ΕΛΑΣ.

 Ο πυροσβέστης καταζητείται ως κατηγορούμενος για παράβαση του νόμου περί όπλων καθώς στο σπίτι του στη διάρκεια έρευνας των αστυνομικών βρέθηκε ένας ηλεκτρικός εκκενωτής .

 Η δεύτερη δικογραφία η οποία έχει συνταχθεί  αφορά σε κάθε είδους αδικήματα, από κατοχή όπλων, πυρομαχικών, ναρκωτικών, έως και αρχαίων αντικειμένων.

 Αδικήματα τα οποία διαπιστώθηκαν στο διάστημα που αστυνομικοί ακολουθούσαν κατά πόδας του βασικούς κατηγορουμένους για τη ληστεία στη χρηματαποστολή.

 Οι 9 εμπλεκόμενοι στη παράλληλη δικογραφία δεν έχουν καμία σχέση με τη ληστεία, διατηρούσαν ωστόσο στενές διασυνδέσεις με τους τέσσερις - χαρακτηρισμένους από την αστυνομία και τη δικαιοσύνη - ληστές, οι οποίες τους οδήγησαν απρόσμενα στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

 Πρόκειται για:

 Δυο αδέλφια 25 και 29 ετών, κτηνοτρόφοι από τον πεδινό Μυλοπόταμο που είχαν μεταφέρει στο Ηράκλειο τη δράση τους, καθώς όπως διαπιστώθηκε διακινούσαν αλβανική κάνναβη.

  Η Δίωξη Ναρκωτικών Ηρακλείου, έκανε φύλο και φτερό τα διαμερίσματα τους στις Βασιλειές, όπου μετά από τρείς και πλέον ώρες ερευνών εντοπίστηκαν 840 γραμμάρια της ναρκωτικής ουσίας σε διάφορες κρύπτες.

 Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών έφτασαν πάντως "συστημένοι" στο λάστιχο αυτοκινήτου που είχαν χρησιμοποιήσει για να κρύψουν τα ναρκωτικά, προκειμένου να τα μεταφέρουν στο Ηράκλειο, καθώς η όσφρηση του σκύλου ανιχνευτή, αποδείχτηκε αλάνθαστη.

Όσο αφορά στους υπόλοιπους συλληφθέντες, πρόκειται για :

 Έναν 36χρονο έμπορο που έχει γεννηθεί στο Βέλγιο

 Έναν 54χρονο ψαρά από την Ιεράπετρα

 Έναν 28χρονο ψυκτικό που έχει γεννηθεί στο Χολαργό Αττικής

 Έναν 27χρονο ελαιοχρωματιστή από το Γάζι

 Έναν 31χρονο κτηνοτρόφο από το Ηράκλειο

 Έναν 31χρονο μηχανικό αυτοκινήτων, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν κατά περίπτωση μικροποσότητες χασίς, είδη οπλισμού και φυσίγγια, τα οποία κατείχαν κατά δεκάδες οι συλληφθέντες.  

Τέλος η δικογραφία αφορά και στον 37χρονο εν ενεργεία Πυροσβέστη, ο οποίος δεν ήταν σπίτι του την ώρα της εφόδου και είναι ο μόνος που εξακολουθεί να αναζητείται.

 Όσο αφορά στους τέσσερις υπαλλήλους της εταιρίας χρηματαποστολών οι οποίοι κλίθηκαν και εξετάστηκαν επί σχεδόν ένα 24ωρο από την ΕΛΑΣ, παράλληλα  με τις υπόλοιπες προσαγωγές, δεν προέκυψε κανένα στοιχείο που να δείχνει ότι είχαν σχέση με τη ληστεία.

 Η προσαγωγή τους κρίθηκε απαραίτητη καθώς από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των εμπλεκομένων στη ληστεία, εντοπίστηκαν τηλεφωνήματα τα οποία κρίθηκαν ύποπτα.

 Ωστόσο φαίνεται πως δεν είχαν αντιληφθεί τι συνέβαινε και πιθανότατα οι φερόμενοι ως δράστες, με τα επίμαχα τηλεφωνήματα "ψάρευαν" στοιχεία, εν αγνοία τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News