default-image

Φθηνό νερό στην Ιεράπετρα

Κρήτη
Φθηνό νερό στην Ιεράπετρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μειωμένα 20-30% τα τιμολόγια νερού στην Ιεράπετρα.

Μετά από εισήγηση του δημάρχου κ. Σήφη Αναστασάκη, το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε τη μείωση των τιμολογίων ύδρευσης στο Δήμο Ιεράπετρας και αυτή την περίοδο οι δημότες διαπιστώνουν την ωφέλεια που προκύπτει από την απόφαση αυτή παραλαμβάνοντας τους πρώτους λογαριασμούς μετά την εφαρμογή του μέτρου.

«Είμαι ικανοποιημένος που ξεκίνησε η εφαρμογή. Είναι ένα έκτακτο μέτρο σε μια εποχή όπου το εισόδημα των δημοτών μας συρρικνώνεται. Προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό προκειμένου να στηρίξουμε τους πολίτες μας από τα συνεχώς διογκούμενα οικονομικά βάρη που προκύπτουν.

 Παράλληλα, εφαρμόζοντας μια συνετή και οργανωμένη πολιτική, προσπαθούμε να προχωρούμε και σε έργα αναβάθμισης και βελτίωσης της ύδρευσης. Θέλω μόνο να απευθύνω έκκληση στους δημότες μας να εξοφλούν τους λογαριασμούς τους, έτσι ώστε να μπορούμε να ανταποκρινόμαστε στις απαιτήσεις που υπάρχουν», τόνισε ο κ. Αναστασάκης.

Οι ισχύουσες μειώσεις

Με το νέο τιμολόγιο που ξεκίνησε να εφαρμόζεται έχουν μειωθεί τα πάγια ύδρευσης-αποχέτευσης και συντήρησης κατά 30% στην πόλη και τα δημοτικά διαμερίσματα.

 Επιπλέον, μειώθηκε το κόστος κατανάλωσης κατά 20% στην Ιεράπετρα, στη Νέα Ανατολή, στους Μύθους, στο Μύρτο και στην Παχιά Άμμο που είχαν υψηλότερη χρέωση σε σχέση με τις υπόλοιπες τοπικές κοινότητες. Με βάση τα παραπάνω, στην πόλη της Ιεράπετρας, το ετήσιο συνολικό πάγιο διαμορφώθηκε από 21,50 ευρώ σε 15 ευρώ. Έτσι, για παράδειγμα, αν ένας καταναλωτής έχει λογαριασμό κατά μέσο όρο 60 ευρώ, δηλαδή 240 ευρώ ετησίως, από τις μειώσεις (30% στο πάγιο και 20% στην κατανάλωση) θα πληρώσει περίπου 60 ευρώ λιγότερα, δηλαδή θα κερδίσει το κόστος ενός λογαριασμού.

Ειδικά για τους πολύτεκνους, μετά την τιμή που διαμορφώνεται με την έκπτωση 20% στην κατανάλωση, υπάρχει επιπλέον μείωση 25%, ενώ αλλάζει και η κλίμακα κατανάλωσης με ενιαία τιμή μέχρι τα 90 κυβικά (από 45 που ισχύει σήμερα). Η δεύτερη κατηγορία από 45-75 κυβικά μετατρέπεται σε 91-120 και η τρίτη κατηγορία από 75 και πάνω που ισχύει σήμερα μετατρέπεται σε πάνω από 121 κυβικά. Με βάση το παραπάνω παράδειγμα (λογαριασμός των 60 ευρώ) το όφελος της μείωσης για την κατηγορία αυτή αγγίζει ετησίως τα 90-100 ευρώ.

Επιπρόσθετα, δημιουργήθηκε νέα κατηγορία τριτέκνων με έκπτωση 25% επί της διαμορφωθείσας τιμής, μετά τη μείωση του 20%, και κλίμακα από 1-45, 45-75 και 75 και πάνω.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News