default-image

Μηνύσεις στο Υποθηκοφυλακείο

Κρήτη
Μηνύσεις στο Υποθηκοφυλακείο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καταγγέλλεται ότι μπλοκάρουν άνευ λόγου τις συναλλαγές, με αποτέλεσμα να χάνει χρήματα το κράτος και να ταλαιπωρούνται οι πολίτες της Νεάπολης.

Αγοραπωλησίες, υποθήκες, προσημειώσεις, μια σειρά από καταχωρίσεις πράξεων, που επί μήνες στοιβάζονται μέσα σε γραφεία, είναι μερικές από τις υποθέσεις που έχουν μπλοκάρει εδώ και αρκετό καιρό στο Υποθηκοφυλακείο Νεάπολης, παραμένοντας στον αέρα.

 Το πράσινο φως για να προχωρήσουν αναμένεται από την υποθηκοφύλακα, η οποία αρνείται να το δώσει, όπως εξηγούν οι κάτοικοι, που έχουν μείνει με τα χέρια δεμένα αδυνατώντας να φέρουν εις πέρας τις υποθέσεις τους.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν οι συναλλασσόμενοι, η εν λόγω υποθηκοφύλακας φτάνει και στο σημείο να υποδείξει ακόμα και τον τρόπο διατύπωσης των συμβολαίων, με αποτέλεσμα να απαιτείται να τροποποιούνται, να συμπληρώνονται ή και να επαναλαμβάνονται, βάζοντάς τους σε μεγάλη ταλαιπωρία.

 Μάλιστα, υπάρχουν και περιπτώσεις ανθρώπων που περιμένουν να πάρουν στεγαστικά δάνεια, δεν μπορούν να μεταγράψουν τις πράξεις και κινδυνεύουν να το χάσουν. Την ίδια στιγμή, πέρα από το σοβαρό πρόβλημα όσον αφορά την ασφαλή συναλλαγή των πολιτών με μια δημόσια υπηρεσία που έχει προκύψει, με το να μην προχωρούν οι συναλλαγές, δεν εισπράττονται φόροι και έτσι χάνει χρήματα και το κράτος.

Το θέμα έχει προκαλέσει την οργή και την αγανάκτηση των κατοίκων, αρκετοί από τους οποίους έχουν καταθέσει μηνύσεις, ενώ αναφορές έχουν γίνει και από το Δικηγορικό Σύλλογο Λασιθίου και από τους συμβολαιογράφους. Παράλληλα, ενήμερη είναι η Εισαγγελία αλλά και το αρμόδιο υπουργείο, όμως λύση δεν έχει δοθεί.

 Ωστόσο, θύμα της όλης κατάστασης έχει πέσει και η Μητρόπολη της περιοχής σχετικά με την κατασκευή γηροκομείου, που, ενώ εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ, έχει μείνει μετέωρη, καθώς η υποθηκοφύλακας δεν το περνάει, θέλοντας, όπως λέει, να προστατέψει την Εκκλησία.  

Το κερασάκι στην τούρτα προστέθηκε με νόμο που λόγω κακής διατύπωσης φαινόταν να επιβάλλει για τις αγοραπωλησίες σε όλη τη νησιωτική Ελλάδα έκδοση αδειών από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Το λάθος διορθώθηκε με προεδρικό διάταγμα, όμως η συγκεκριμένη υποθηκοφύλακας αρνείται να δεχτεί, κάνοντας ακόμη πιο δύσκολα τα πράγματα.

Κάτοικοι, επιχειρηματίες, δικηγόροι και συμβολαιογράφοι καλούν την Πολιτεία να κάνει το αυτονόητο, απεγκλωβίζοντάς τους από την ιδιότυπη αυτή ομηρία που τους ασκείται επί μήνες, δημιουργώντας παράλληλα πρωτοφανές πρόβλημα στην οικονομία της περιοχής.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι μετά από μια δίμηνη απουσία λόγω άδειας της υποθηκοφύλακος τις τελευταίες μέρες, όπως υποστηρίζουν κάτοικοι, βρίσκεται εκ νέου σε άδεια, οπότε και χωρίς την παρουσία της στην υπηρεσία τα πάντα συνεχίζουν να παραμένουν στάσιμα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News