default-image

Απλήρωτη αλλά λειτουργεί η ψυχική υγεία

Κρήτη
Απλήρωτη αλλά λειτουργεί η ψυχική υγεία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η συνεχιζόμενη οικονομική και κοινωνική κρίση έχει επιπτώσεις σε όλα τα επίπεδα της ζωής. Στις σημερινές συνθήκες ο καθένας προσπαθεί να διατηρήσει τα κεκτημένα του.

 Όμως οι διαμορφωθείσες συνθήκες επιβαρύνουν πρώτιστα τις ευάλωτες ομάδες όπως είναι οι ασθενείς, ψυχικά και σωματικά. Υπάρχουν δηλώσεις δικαστικών που αναφέρουν ότι, όταν οι δικαστές αμείβονται λιγότερο αυτό μπορεί να επηρεάσει την απονομή της δικαιοσύνης.

 Δηλώσεις γιατρών ότι δεν αντέχουν άλλο τις μειώσεις μισθών. Σε αυτό το πλαίσιο λειτουργεί η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Λασιθίου, καλύπτοντας επείγοντα περιστατικά σε όλο το νομό Λασιθίου και μάλιστα καλύπτοντας περιστατικά στα Δημόσια Νοσοκομεία ιδιαίτερα Ιεράπετρα, Νεάπολη και Αγίου Νικολάου όταν δεν εφημερεύει ο κρατικός ψυχίατρος.

 Αυτό γίνεται από προσωπικό που δεν λαμβάνει εφημερίες και παραμένει απλήρωτο από τον Μάιο. Μόνο η φιλοτιμία και το ενδιαφέρον του προσωπικού χωρίς πίεση είναι που ενεργεί. Όμως δεν υπάρχει ένα δημόσιο ευχαριστώ τοπικά, ούτε αναγνώριση από το Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

 Σημειώνεται επίσης ότι για να λειτουργήσει η μονάδα υπάρχουν λειτουργικά έξοδα μέρος των οποίων καλύπτουμε από την τσέπη μας δανείζοντας το κράτος άτοκα. Πέρα όμως από τα επείγοντα συνεχίζουν να βλέπουν και τα τακτικά περιστατικά χωρίς διάκριση. Πάνω απ' όλα είναι το συμφέρον του αρρώστου σε μια εποχή που η αλληλεγγύη των ανθρώπων πρέπει να διατηρηθεί σε υψηλό επίπεδο. Όμως έχουμε αντοχές που ίσως κάποτε εξαντληθούν. Σε όλα τα επίπεδα υπάρχει μια χαλάρωση, αυτά που πρέπει να γίνουν δεν γίνονται, εάν όμως πραγματοποιούνται έχει δαπανηθεί πολύς χρόνος και έχει προκληθεί πολύ ένταση.

 Όλοι θεωρούν ότι αδικούνται, όλοι όμως χάνουμε. Έχουμε ανάγκη εθνικής συμφιλίωσης και συνεννόησης και όχι εθνικού διχασμού όπως αναφέρει ο καθηγητής Μαρκεζίνης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News