default-image

Φόβοι για λουκέτο στη ΔΟΥ Ιεράπετρας

Κρήτη
Φόβοι για λουκέτο στη ΔΟΥ Ιεράπετρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανησυχία προκαλεί και πάλι στην Ιεράπετρα πληροφορία που θέλει την τοπική ΔΟΥ να βάζει "λουκέτο" από την 1η του Δεκέμβρη, και τα τμήματά της να μεταφέρονται στην υπηρεσία του Αγίου Νικολάου, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης των ΔΟΥ που προωθεί η κυβέρνηση. Σημειώνεται ότι η εφορία της Ιεράπετρας εξυπηρετεί γύρω στις 40.000 φορολογούμενους πολίτες στον τέταρτο μεγαλύτερο σε πληθυσμό δήμο της Κρήτης.

Η ΔΟΥ Νεάπολης έχει ήδη μεταφερθεί και συστεγάζεται στη ΔΟΥ Αγίου Νικολάου, αν και διέθετε ιδιόκτητο κτήριο και δεν είχε ενοίκια. Το κέρδος δηλαδή για το κράτος μας από αυτή τη συστέγαση είναι μηδενικό, αλλά η ταλαιπωρία των φορολογουμένων της Νεάπολης, του Βραχασίου και του Σισίου, όπως και τα έξοδα μετακίνησής τους στον Άγιο Νικόλαο πολλαπλάσια.

Οι φοροτεχνικοί, οι λογιστές, οι επαγγελματίες, οι αγρότες και όλοι όσοι για τον οποιονδήποτε λόγο περνούσαν τα σκαλοπάτια της ΔΟΥ Ιεράπετρας - αν το υπουργείο Οικονομικών επιμείνει εφαρμόζοντας τη φερόμενη ως πρόταση της αρμόδιας επιτροπής αναδιάρθρωσης των ΔΟΥ, της οποίας προεδρεύει ο κ. Φώτης Κουρμούσης - θα είναι υποχρεωμένοι μετά την 1η Δεκεμβρίου να... ταξιδεύουν, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε χάσιμο χρόνου και χρήματος, μέχρι τον Άγιο Νικόλαο για μια απλή φορολογική τους υπόθεση ακόμη και των τριών λεπτών.

Καμία επίσημη ενημέρωση

Η προϊσταμένη της ΔΟΥ Ιεράπετρας κ. Μαρία Παϋσανίδου, ερωτώμενη, μας απάντησε ότι «δεν έχει φτάσει κανένα επίσημο έγγραφο στην υπηρεσία μας, το οποίο να αναφέρεται στην ημερομηνία κλεισίματος της τοπικής ΔΟΥ». Οι φοροτεχνικοί της Ιεράπετρας προετοιμάζονται ήδη για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της υπερσυγκέντρωσης όλων των ΔΟΥ και των λοιπών υπηρεσιών στον Άγιο Νικόλαο, γνωρίζοντας τα ανυπέρβλητα εμπόδια που δημιουργούν το κυκλοφοριακό κομφούζιο του κέντρου του Αγίου Νικολάου και ο φόρτος εργασίας στο ήδη ελλιπές σε αριθμό και υπερφορτωμένο προσωπικό της κεντρικής ΔΟΥ.

«Είναι αδιανόητο να κλείσει η ΔΟΥ Ιεράπετρας πριν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες μηχανογράφησης του Τμήματος Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων, που αφορούν στη διάτρηση των παραστατικών όλων των επαγγελματιών και των αγροτών που θα υποχρεώνονται στο εξής να τρέχουν στον Άγιο Νικόλαο. Δελτία αποστολής, τιμολόγια, βιβλία εσόδων-εξόδων, αποδείξεις λιανικής και παροχής υπηρεσιών, δελτία αποστολής για τη διακίνηση κηπευτικών από τους αγρότες και λοιπά παραστατικά, αν κλείσει τώρα η ΔΥΟ, θα πρέπει να πηγαίνουν για καταχώριση και διάτρηση στον Άγιο Νικόλαο», μας λέει ο φοροτεχνικός-περιφερειακός σύμβουλος κ. Γιάννης Γουλιδάκης.

«Εκτιμώ ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να κλείσει η ΔΟΥ Ιεράπετρας πριν το Μάρτη του 2013, και πιστεύω ότι, για να μην ταλαιπωρείται ο κόσμος, θα πρέπει να λειτουργήσουν τα τοπικά φορολογικά ΚΕΠ», προσθέτει ο ίδιος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News