default-image

Ιεράπετρα: Σε 10 μέρες σε χρήση ο βρεφονηπιακός

Κρήτη
Ιεράπετρα: Σε 10 μέρες σε χρήση ο βρεφονηπιακός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μέχρι τις 10 Οκτωβρίου αναμένεται να δοθεί σε χρήση ο νέος Βρεφονηπιακός Σταθμός στο Κεντρί Ιεράπετρας.

Ο νέος Σταθμός είναι έργο που εντάχθηκε και χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ. Οι κτιριακές υποδομές κόστισαν 453.000 ευρώ και η προμήθεια των υλικών για τη λειτουργία του 30.000 ευρώ.

«Ο νέος Βρεφονηπιακός Σταθμός θεωρείται πρότυπο έργο και έχει χαρακτηριστικά που τον καθιστούν ως κορυφαία υποδομή στην προσχολική αγωγή. Διαθέτει μεγάλο περιβάλλοντα χώρο, βρίσκεται σε φυσικό περιβάλλον έξω από τον οικισμό και είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι διαθέτει μεγάλη δυναμικότητα που φτάνει τα 69 παιδιά. Επιπλέον διαθέτει υποδομή για Άτομα με ειδικές Ανάγκες και είναι ένα διώροφο κτίριο σύγχρονης αισθητικής που έχει όλες τις προδιαγραφές ενός σύγχρονου εκπαιδευτηρίου προσχολικής αγωγής», τονίζει ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Σήφης Αναστασάκης, σημειώνοντας πως πρόκειται για την καλύτερη αντίστοιχη υποδομή σε επίπεδο νομού.      

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΚΟΙΝΩΠΟΛΙΤΙΑ κ. Νίκος Χριστοφακάκης που επιθεώρησε με το Δήμαρχο την πορεία των εργασιών επεσήμανε πως μέχρι το τέλος του πρώτου δεκαημέρου θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι παρεμβάσεις στον εξωτερικό χώρο αλλά και ο καθαρισμός στο εσωτερικό του κτιρίου προκειμένου να φιλοξενήσει καταρχήν 25 βρέφη, 32 νήπια και 5 παιδιά ΑΜεΑ, ενώ αναμένεται η παρουσία κι άλλων παιδιών που αναμένεται να επιλεγούν από το πρόγραμμα «Νιάρχος» που υλοποιείται από την ΕΕΤΑΑ.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News