default-image

Αντιδρούν από το ΟΧΙ στα νυκτερινά

Κρήτη
Αντιδρούν από το ΟΧΙ στα νυκτερινά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αμοιβή της νυχτερινής εργασίας αντικείμενο αντιπαράθεσης αστυνομικών - πολιτείας. Η Παγκρήτια ένωση αξιωματικών Κρήτης με ανακοίνωση της επισημαίνει τις προσπάθειες που καταβάλουν οι αστυνομικοί  και τις πενιχρές αμοιβές που παίρνουν.

 Σε ανακοίνωση της Παγκρήτιας ένωσης αναφέρεται:

 Για μία ακόμη φορά διαπιστώσαμε την σοβαρότητα και την εκτίμηση που φέρουν οι αρμόδιοι, για τον Αστυνομικό που καθημερινά διακινδυνεύει την ζωή του και προσπαθεί να ισορροπήσει σε τεντωμένο σχοινί,  εκτελώντας την αποστολή του στο ακέραιο, στην δύσκολη εποχή που διανύουμε.

 Όχι μόνο δεν τον επιβράβευσαν έστω ηθικά, αλλά αντίθετα  και λίγο πριν την επιβολή μέτρων που κυριολεκτικά τον συντρίβουν και τον εξαθλιώνουν,  εκδίδεται η υπ' αρίθμ. 8002/32/204-ε από 13/09/2012 Κοινή Υπουργική Απόφαση, με την οποία καθορίζεται ως  ανώτατο μηνιαίο όριο νυχτερινής απασχόλησης  16 ώρες για τους εκτελούντες καθήκοντα Διευθυντή, Διοικητή και Προϊσταμένου, 48 ώρες για το ένστολο προσωπικό στις λοιπές περιπτώσεις, με ανώτατο  ετήσιο όριο 488 ώρες για κάθε δικαιούχο. Επισημαίνεται  ότι η νυκτερινή ώρα εργασίας αποζημιώνεται  με το υπέρογκο ποσό των 2, 93 ευρώ την  ώρα.

 Δηλαδή ο Αξιωματικός που καλείται να μεταβεί στην Υπηρεσία του τις νυκτερινές ώρες, είτε λόγω εκτάκτου συμβάντος, είτε λόγω εκτέλεσης  καθηκόντων που του έχουν ανατεθεί από προϊστάμενη  Υπηρεσία, γεγονός που συμβαίνει αρκετές φορές κάθε μήνα, δεν δικαιούται να λάβει νυκτερινή αποζημίωση, ενώ την  λαμβάνουν οι λοιποί Αστυνομικοί  που εκτελούν  ταυτόχρονα Υπηρεσία;

 Η μήπως αποζημιώνεται ο Αξιωματικός που εργάζεται χωρίς ωράριο,  φέροντας την ευθύνη της λειτουργίας της Υπηρεσίας του που λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο,  365 ημέρες το έτος, έχοντας ως πρώτη προτεραιότητα την Υπηρεσία και σε δεύτερη την οικογένεια,   δίδοντας καθημερινά την μάχη για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που δημιουργούνται στους πολίτες από την οικονομική κρίση που διανύουμε, με δεδομένα  τα τεράστια κενά  προσωπικού και την ανύπαρκτη   υλικοτεχνική υποδομή.

 Ερωτάμε τι το ποιο απλό και δίκαιο, από το να αποζημιώνεται  ο  αστυνομικός, ανεξαρτήτως  βαθμού για  όσες ώρες  νυκτερινές διατίθεται Υπηρεσία.

 Προφανώς όμως αυτό δεν γίνεται αντιληπτό και εφαρμόζεται η εύκολη λύση την οποία  μάθαμε ποια όλοι: οριζόντια και κάθετη περικοπή και λύθηκε αυτόματα το πρόβλημα.

Ζητάμε την άμεση ανάκληση της παραπάνω απόφασης.

 Σε διαφορετική περίπτωση καλούμε τα μέλη μας να εργάζονται για όσες ώρες αποζημιώνονται, με ταυτόχρονη πλήρη εφαρμογή των διατάξεων του Π.Δ. 394/2001 που προβλέπει τον χρόνο εργασίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News