default-image

Ζητούν αξιοποίηση των Δημόσιων κτιρίων

Κρήτη
Ζητούν αξιοποίηση των Δημόσιων κτιρίων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιστολή του εμπορικού συλλόγου Ηρακλείου προς τα αρμόδια υπουργεία και την περιφέρεια Κρήτης για την αξιοποίηση των δημόσιων κτιρίων στην περιοχή.

 Κύριε Υπουργέ σαν Εμπορικός Σύλλογος Νεάπολης θα θέλαμε να διαμαρτυρηθούμε έντονα γιατί ενώ η χώρα βρίσκεται στο χείλος της οικονομικής κατάρρευσης, ενώ η κυβέρνηση προχωράει με μεγάλη ευκολία σε περικοπές μισθών και συντάξεων βλέπουμε στην πόλη μας  δημόσια κτίρια να μένουν ερειπωμένα και αχρησιμοποίητα ενώ για κτίρια που μισθώνει το Δημόσιο συμπεριλαμβανομένου και του Δήμου Αγίου Νικολάου να ξοδεύονται εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

 Είναι εύλογο λοιπόν να αναρωτηθεί κανείς πως το Κράτος είναι ταχύτατο στην λήψη αποφάσεων όσον αφορά τις περικοπές από τα μικρομεσαία εισοδήματα και την επιβολή φόρων και δεν μπορεί αυτό το ταχύτατο Κράτος να εντοπίσει την σπατάλη εκατομμυρίων που γίνεται με τα μισθωμένα δημόσια κτίρια.

 Χρειάζεται μόνο να αναφέρουμε τα δημόσια κτίρια που θα μπορούσαν να στεγάσουν δημοτικές και δημόσιες υπηρεσίες, ακόμα και σχολεία ή εκπαιδευτικά ιδρύματα. :

1) Το κτηριακό συγκρότημα του Κέντρου  Προστασίας του παιδιού Λασιθίου (πρώην παιδόπολη Νεάπολης ) συνολικού εμβαδού 3700m2 το οποίο στεγάζει μόλις 20 παιδιά

2) Το κτήριο όπου συστεγαζόταν ο πρώην Δήμος Νεάπολης με το Α.Τ Νεάπολης συνολικού εμβαδού 1380 m2

3) Το κτήριο όπου στεγάζεται το ΕΠΑΛ Νεάπολης συνολικού εμβαδού 5900 m2

4) Το κτηριακό συγκρότημα του παλαιού Διοικητηρίου συνολικού Εμβαδού 1770 m2 το οποίο στεγάζει προσωρινά τα γραφεία της Μητρόπολης Πέτρας και Χερρονήσου,  το ΚΑΠΗ Νεάπολης, τον παιδικό σταθμό,  και την Ηλιάκειο βιβλιοθήκη η οποία μετά την συνένωση του δήμου Νεάπολης με τον Καλλικρατικό Δήμο Αγ. Νικολάου, είναι κλειστή.

Σημειωτέον ότι τα προαναφερόμενα μεγέθη αποτελούν μόνο τους εσωτερικούς ωφέλιμους χώρους των κτηρίων χωρίς να έχει γίνει αναφορά στους αύλειους χώρους οι οποίοι μπορούν να εξυπηρετήσουν πληθώρα επισκεπτών. Εξίσου σημαντικό είναι το ότι όλα τα προαναφερόμενα κτήρια είναι έτοιμα (αφού μέχρι πριν από δύο χρόνια στέγαζαν υπηρεσίες) και  μπορούν να λειτουργήσουν άμεσα ενώ πρόσφατα είχαν γίνει και ανακαινίσεις στα περισσότερα από αυτά.

Αξίζει να σημειωθεί  ότι εκτός από τα παραπάνω δημόσια κτήρια υπάρχουν και άλλα που μέχρι πρότινος στέγαζαν   εταιρείες όπως ο ΟΤΕ ή η ΔΕΗ, και ανήκουν σε αυτές, τα οποία είναι άδεια και έτοιμα προς χρήση με πολύ χαμηλό κόστος.

Τέλος, ως εμπορικός σύλλογος αλλά και  ως πολίτες της Νεάπολης θέλουμε να εκφράσουμε την αγανάκτηση και την οργή μας για την αποξήλωση των Δημοσίων υπηρεσιών από την πόλη μας μετά την εφαρμογή του «Καλλικράτη» και την μετατροπή της σε πόλη Φάντασμα , όταν τόσα δημόσια κτήρια έχουν εγκαταλειφθεί ενώ εμείς οι ίδιοι καλούμαστε να πληρώσουμε τα ενοίκια για την στέγαση των υπηρεσιών που μέχρι πέρυσι στεγάζονταν σε αυτά.

  Καταγγέλλουμε την υποβάθμιση της πόλης μας και κατ επέκταση της ζωής των συμπολιτών μας και τασσόμαστε απέναντι στην παραπάνω παραλογία.

Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες ώστε να έρθουν ξανά οι όποιες υπηρεσίες του κράτους μπορούν να στεγαστούν άμεσα και χωρίς κόστος εξοικονομώντας πολύτιμα χρήματα και δίνοντας ξανά ζωή στον τόπο μας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News