default-image

Νεα αστυνομικά μέτρα στη Μεσαρά

Κρήτη
Νεα αστυνομικά μέτρα στη Μεσαρά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 Η έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στη Μεσαρά, η οποία υποδαυλίζεται από τη διαμάχη δυο οικογενειών, όσο και η απαίτηση της τοπικής κοινωνίας για αποκατάσταση της νομιμότητας στην περιοχή, ήταν το αντικείμενο ευρείας υπηρεσιακή σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το πρωί στις Μοίρες υπό τον υποστράτηγο Παραβολιδάκη, και σηματοδοτεί ευρεία ανασύνταξη των αστυνομικών δυνάμεων στην περιοχή.

  Το μέγεθος των προβλημάτων και την ανάγκη εξειδικευμένης παρέμβασης της Αστυνομίας στην περιοχή της Μεσαράς ανέδειξαν τα πρόσφατα δραματικά γεγονότα με τη διπλή απόπειρα ανθρωποκτονίας η οποία σημειώθηκε στο Τυμπάκι, στο αποκορύφωμα της σύγκρουσης δυο οικογενειών.

 Η κατάσταση παραμένει έκρυθμη καθώς είναι χαρακτηριστικό ότι τη Δευτέρα εκδόθηκε απόφαση ασφαλιστικών μέτρων που απαγορεύει στη μια οικογένεια να πλησιάζει τα μέλη της άλλης σε απόσταση 50 μέτρων, με την να καλείται να τηρήσει τις ισορροπίες όσο και τη συγκεκριμένη δικαστική απόφαση.

 Τέλος στα παρατράγουδα, συγκροτημένη και μεθοδευμένη δράση των αστυνομικών δυνάμεων ζήτησε ο Υποστράτηγος Παραβολιδάκης, ο οποίος μαζί με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ηρακλείου κ. Καραμαλάκη είχαν σύσκεψη με προσωπικό όλων των υπηρεσιών από τις Μοίρες και το Τυμπάκι, μέχρι τον Πύργο.

 Στο πλαίσιο των αλλαγών που γίνονται, βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη πλήρης "αναδόμηση" των υπηρεσιών στην περιοχή.

 Το νέο σχήμα το οποίο  προκύπτει καλείται πλέον να αντιμετωπίσει ενιαία το θέμα της αστυνόμευσης στη Μεσαρά.

 Ήδη ορίστηκε η εποπτεία των μέτρων που θα εφαρμοστούν και των υπηρεσιών από αρμόδιο αστυνομικό διευθυντή του επιτελείου του Ηρακλείου.

  Ένταση της αστυνόμευσης και στην πολύπαθη Βιάννο ζήτησε ο Δήμαρχος της περιοχής, όπου βρέθηκε το μεσημέρι ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής.

 Στην ανάγκη για ενισχυμένες περιπολίες στην περιοχή για την αποτροπή κάθε πιθανής αυθαιρεσίας στα καμένα συμφώνησαν και οι δυο πλευρές.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News