default-image

Μαίνεται ο "πόλεμος" στην ΕΛΑΣ για τις μεταθέσεις

Κρήτη
Μαίνεται ο "πόλεμος" στην ΕΛΑΣ για τις μεταθέσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με τη σφοδρή αντίδραση στη Ένωσης Αξιωματικών ΕΛΑΣ Κρήτης, συνεχίζεται ο πόλεμος που έχει ξεσπάσει με αφορμή τις μεταθέσεις αστυνομικών σε υπηρεσίες του Νομού Λασιθίου. Αιτία πολέμου, μεταξύ των συνδικαλιστικών ενώσεων αστυνομικών υπαλλήλων και αξιωματικών στάθηκε η μετακίνηση ενός αστυνομικού από την Ιεράπετρα στο σταθμό του Κουτσουρά.

Η ανακοίνωση μάλιστα της Ένωσης Αξιωματικών είναι ιδιαίτερα καυστική καθώς αναφέρεται σε παρωπίδες και συντεχνιακά συμφέροντα, τα οποία εμποδίζουν την ενίσχυση του συγκριμένου σταθμού, την ώρα που οι ανάγκες αστυνόμευσης στην περιοχή είναι τεράστιες, λόγω της τουριστικής περιόδου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει :

"Σχετικά με την ανακοίνωση που εξέδωσε  η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Λασιθίου την 1-8-2012,  που αφορά τις πρόσφατες μεταθέσεις Αστυνομικών στο Ν. Λασιθίου, η Ένωση μας δηλώνει τα παρακάτω:

Από το σύνολο των μετατιθεμένων, η ανακοίνωση εστιάζει σε δύο μεταθέσεις Αστυνομικών στον Α.Σ. Κουτσουρά, ο οποίος λειτουργεί σε 24ωρη βάση, αστυνομεύει μία μεγάλη και τουριστική περιοχή, στην οποία  μάλιστα προβλέπεται η  ίδρυση Αστυνομικού Τμήματος και που  σήμερα υπηρετούν τρεις (3) μόνο  Αστυνομικοί.

Για την ανάγκη ενίσχυσης του παραπάνω Αστυνομικού Σταθμού, συμφώνησαν όλα τα μέλη του συμβουλίου μεταθέσεων,  στο οποίο προεδρεύει  ο Αστυνομικός Δ/ντής του Νομού και μετέχουν επίσης δύο Αξιωματικοί της Α.Δ. Λασιθίου, ένας εκπρόσωπος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Λασιθίου και ένας εκπρόσωπος της Παγκρήτιας Ένωσης Αξιωματικών Αστυνομίας.

Η εισήγηση του Προέδρου του Συμβουλίου, ήταν να μετατεθεί ένας Αστυνομικός από το Α.Τ. Σητείας και ένας από Υπηρεσίες της Αστυν. Υποδ/νσης Ιεράπετρας. Οι παραπάνω αστυνομικοί πληρούσαν όλα τα υπηρεσιακά και κοινωνικά κριτήρια.

Ο εκπρόσωπος της Ένωσης μας, που ήταν ο πρόεδρος αυτής, θεώρησε ότι η πρόταση του  Αστυν. Δ/ντή  Λασιθίου, ήταν πλήρως αιτιολογημένη, εξυπηρετούσε απόλυτα το υπηρεσιακό συμφέρον, αφού είχαν ληφθεί υπόψη όλα τα κοινωνικά κριτήρια, τα οποία μάλιστα συζητήθηκαν εξαντλητικά κατά την διάρκεια του συμβουλίου, και γι΄αυτό το λόγο συνηγόρησε  για την πραγματοποίηση τους.  

Ο εκπρόσωπος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Λασιθίου, ενώ συνηγόρησε για την πραγματοποίηση της μετάθεσης του Αστυνομικού από το Α.Τ. Σητείας, για την μετάθεση του Αστυνομικού από  την Α.Υ. Ιεράπετρας δεν συνηγόρησε, χωρίς ουσιαστικά να αιτιολογήσει την διαφωνία του, αλλά και χωρίς να υποβάλλει εναλλακτική πρόταση, παρά το γεγονός ότι συμφωνούσε ότι ήταν απόλυτη ανάγκη να ενισχυθεί  ο Α.Σ. Κουτσουράς.

Δηλαδή δέχτηκε  η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Λασιθίου, ότι πρέπει να ενισχυθεί μία υπηρεσία, αλλά δεν πρέπει να μετατεθεί κανένας αστυνομικός, διότι θα χάσει την «βολή» του, αφού υπηρετεί δίπλα στην οικία του και είναι «παράνομο» και «εξοντωτικό» να μετατίθεται σε απόσταση 22 ολόκληρων χιλιομέτρων σε ένα «απομακρυσμένο» Αστυνομικό σταθμό.  

Επιτέλους ας σοβαρευτούμε λίγο. Συνδικαλισμός δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να φοράμε παρωπίδες και  να λειτουργούμε στενά συντεχνιακά, έχοντας ως  αποκλειστικό σκοπό την προάσπιση των μικροατομικών μας συμφερόντων, αδιαφορώντας παντελώς για το δημόσιο συμφέρον και την ασφάλεια του πολίτη. Η κοινωνία μας κρίνει καθημερινά.

Η  συντριπτική πλειοψηφία των Αστυνομικών του Ν. Λασιθίου καθημερινά δίδει την μάχη για την εξυπηρέτηση του πολίτη και την πάταξη της εγκληματικότητας.

Οι υπογράφοντες την ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Λασιθίου, προφανώς, δεν έχουν  αντιληφθεί την σημερινή πραγματικότητα, ότι η  εγκληματικότητα  συνεχώς μεταλλάσσεται  και αυξάνεται,  δημιουργώντας σοβαρότατα τραύματα στην ασφάλεια της  κοινωνικοοικονομικής ζωής του Ν. Λασιθίου, την ανάγκη δραστηριοποίησης - αξιοποίησης στο έπακρο όλου του προσωπικού, την ανάγκη στήριξης των συναδέλφων που υπηρετούν σε δύσκολες Υπηρεσίες, όπως αυτή του Α.Σ. Κουτσουρά, που πολλές φορές αναγκάζεται ένας αστυνομικός να επιληφθεί σε επεισόδιο που λαμβάνει χώρα νυκτερινές ώρες, με κίνδυνο της ζωής του, αλλά αντίθετα τους ενδιαφέρει αποκλειστικά η βόλεψη κάποιων ημετέρων, για λόγους ψηφοθηρικούς και στενά συντεχνιακούς, λειτουργώντας με παλαιοκομματικά κριτήρια περασμένων δεκαετιών.

Ας τους κρίνει η κοινωνία του Ν. Λασιθίου  και οι συνάδελφοι τους. ",  όπως καταλήγει η ανακοίνωση την οποία συνυπογράφουν ο πρόεδρος και ο γραμματέας της Ένωσης Αξιωματικών ΕΛΑΣ Κρήτης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News