default-image

500.000 ευρώ για τον ΒΟΑΚ στον Αγ. Γεώργιο Σεληνάρη

Κρήτη
500.000 ευρώ για τον ΒΟΑΚ στον Αγ. Γεώργιο Σεληνάρη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση Βουλευτή Λασιθίου Γιάννη Πλακιωτάκη με εκπροσώπους θεσμικών φορέων του Νομού Λασιθίου και με την  Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων  σχετικά με τα καθυστερούμενα έργα στο οδικό δίκτυο του Νομού Λασιθίου.

Σε συνέχεια των επαφών που είχε τις τελευταίες ημέρες ο Βουλευτής Λασιθίου της ΝΔ κ Γιάννης Πλακιωτάκης με εκπροσώπους  θεσμικών φορέων του Νομού Λασιθίου και της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων  αναφορικά με τα καθυστερούμενα έργα στο οδικό δίκτυο του Νομού, υπάρχουν θετικές εξελίξεις.

Πιο συγκεκριμένα,  σε ότι αφορά το έργο «Βελτίωση Οδικού Τμήματος Β.Ο.Α.Κ. στην περιοχή Αγίου Γεωργίου Σεληναρίου», αποφασίστηκε η επίσπευση της υλοποίησης του μέσω  του  ΕΣΠΑ. Στο εν λόγω τμήμα ο εργολάβος είχε σταματήσει τις εργασίες καθώς του οφείλονταν χρήματα από αντικείμενο το οποίο είχε εκτελέσει αφού και η χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ήταν προβληματική. Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανερχόταν στα 1.724.000 €  και τα τελευταία δυόμιση χρόνια είχαν εκταμιευτεί μόλις 400.000 €. Τώρα και μετά την υπογραφή της συλλογικής απόφασης έργων με ενάριθμο 2012 ΣΕ 07180009 ανοίγει ο δρόμος για την επανέναρξη των εργασιών. Άμεσα θα εκταμιευτούν 500.000 € έτσι ώστε να εξοφληθούν οι προηγούμενες οφειλές προς τον εργολάβο κι εντός του 2012 το υπόλοιπο του ποσού ώστε να ολοκληρωθεί επιτέλους το έργο αυτό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News