default-image

Η "νύχτα των των Στρατηγών"

Κρήτη
Η "νύχτα των των Στρατηγών"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 Ο Αδαμάντιος Σταματάκης είναι ο νέος υπστράτηγος της ΕΛΑΣ μετά την πρώτη φάση αξιολόγησης των ανώτατων στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας που ξεκίνησε το μεσημέρι της Δευτέρας.

 Υπό την Προεδρία του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστρατήγου Νικόλαου Παπαγιαννόπουλου, ο οποίος ανανεώνει τη θητεία του,  και τη συμμετοχή δύο Αντιστρατήγων του Στρατού Ξηράς συνεδρίασε σήμερα το Συμβούλιο Κρίσης Αντιστρατήγων Αστυνομίας και έκρινε τους Αντιστρατήγους, ως ακολούθως:

     Διατηρητέους τους :

?      Αδαμάντιο Σταματάκη και

?      Δημήτριο Παπαδόπουλο

Ευδόκιμα τερματίσαντες τη σταδιοδρομία τους :

?      Νικόλαο Σερέτη, στον οποίο απονέμεται ο τίτλος του Επιτίμου Υπαρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας και

?      Γρηγόριο Μπαλάκο, στον οποίο απονέμεται ο τίτλος του Επιτίμου Γενικού Επιθεωρητή Αστυνομίας Νότιας Ελλάδας.

Στις δύο το μεσημέρι κλήθηκαν στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης οι δύο αντιστράτηγοι του Στρατού και μαζί με τον αρχηγό έκριναν τους 4 αντιστρατήγους ανοίγοντας τον κύκλο των κρίσεων για την ΕΛΑΣ, οι οποίες φέτος καθυστέρησαν για διάστημα περίπου 2,5 μήνες

 Μετά την αποχώρηση των ανώτατων αξιωματικών του Στρατού, συνήλθε το ανώτατο συμβούλιο κρίσεων της ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να κρίνει τους υποστρατήγους, ανάμεσα τους και τον υποστράτηγο Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Κρήτης κ. Μανόλη Παραβολιδάκη, ο οποίος όπως όλα δείχνουν διεκδικεί επάξια την ανανέωση και της δικής του θητείας.

 Νωρίτερα στο περιθώριο της συνάντησης που είχε με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς , Φώτη Κουβέλη, ο υπουργός  προστασίας του Πολίτη Ν. Δένδιας, δέχτηκε ερώτηση από τους δημοσιογράφους για τις επικείμενες αλλαγές στην ιεραρχία της ΕΛΑΣ.

 Απαντώντας ανέφερε:  " Δεν συζητήσαμε ειδικότερα το θέμα αυτό. Εκείνο το οποίο όμως είπα στον κ. Υπουργό και λέω και σε εσάς, το λέω στην ελληνική κοινωνία ότι οι όποιες μεταβολές πρέπει να γίνουν αξιοκρατικά με βάση το κριτήριο της αξιοσύνης και της αποτελεσματικότητας. Η κυβέρνηση δεν ήρθε για να προωθήσει ρεβανσισμούς. Η Κυβέρνηση δεν είναι παρούσα στην διακυβέρνηση του τόπου για να εξυπηρετήσει ημετέρους και να περιφρονήσει την αξιοκρατία και την αντικειμενικότητα. Η κυβέρνηση εκείνο το οποίο θέλει να προωθεί και να καταγράφει είναι η αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων που υπάρχουν στον τόπο και προφανώς και στο συγκεκριμένο υπουργείο, τον συγκεκριμένο τομέα της κοινωνικής ζωής. Η αξιοκρατία πρέπει να είναι το βασικό, το κυρίαρχο κριτήριο και στοιχείο και βεβαίως αν αναφέρεστε στο ερώτημά σας στα ζητήματα αναδιαρθρώσεων και όλα εκείνα που συνιστούν την προσωπική υπηρεσιακή κατάσταση των ενστόλων, βεβαίως θα πρέπει να υπάρξει η αναγκαία μοριοδότηση και στη βάση των μορίων να αποφασίζονται οι όποιες υπηρεσιακές μεταβολές.

 Ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το συγκεκριμένο πρόβλημα διαχρονικά;

 Η αξιοποίηση του δυναμικού που έχει και βεβαίως η αντιστοίχηση των λειτουργιών του υπουργείου, των σωμάτων ασφαλείας συνολικότερα με τις σημερινές καταστάσεις οι οποίες υπάρχουν και προσδιορίζουν μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση και η δυσκολία βρίσκεται και στην αυξημένη εγκληματικότητα και στην αυξημένη παραβατικότητα αλλά και στην αξίωση την δίκαιη την συνταγματικά δίκαιη αξίωση των Ελλήνων πολιτών να έχουν προστατευόμενη τη ζωή τους και την ασφάλειά τους".

 Ο κ. Δένδιας δέχτηκε ερώτηση και για το θέμα της λειτουργίας της ΕΥΠ, σχολίασε :

" Έχω άποψη για τη λειτουργία της ΕΥΠ, μια λειτουργία η οποία αναμφισβήτητα πρέπει να αναπροσδιορισθεί. Γνωρίζω πάρα πολλές καταστάσεις, αρνητικές καταστάσεις, στο εσωτερικό της ΕΥΠ, αλλά με τον κ. υπουργό, τον κ. Δένδια δεν συζητήσαμε σήμερα για το συγκεκριμένο αυτό θέμα. Το ζήτημα της ΕΥΠ είναι όντως υπαρκτό και προσδιορίζεται σε πάρα πολλές λειτουργίες της, με όχι θετικό τρόπο".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News