default-image

Μένουν χωρίς ρεύμα 250 σπίτια κάθε μέρα

Κρήτη
Μένουν χωρίς ρεύμα 250 σπίτια κάθε μέρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεκαετίες πίσω οικονομικά η Ελλάδα, δεκαετίες πίσω και η καθημερινότητα για αμέτρητους πλέον έλληνες που ζουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, μη μπορώντας να πληρώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Η Κρητη δεν αποτελεί εξαίρεση , κάθε μέρα οι εντολές για κατέβασμα του διακόπτη λόγω χρεών ξεπερνούν τις 500, τουλάχιστον οι μισές εκτελούνται βυθίζοντας στο σκοτάδι σπίτια και επιχειρήσεις.

Η άλλοτε οικονομικά ισχυρή Κρήτη δεν αποτελεί την εξαίρεση με τους ανεξόφλητους λογαριασμούς να χτυπούν κόκκινο φτάνοντας σε κάποιες περιοχές σχεδόν στο σημείο ο ένας στους δύο να αδυνατεί να ανταπαξέλθει.

Την θλιβερη πρωτιά κατέχει το Ρέθυμνο με τους απλήρωτους λογαριασμούς ρεύματος να αντιστοιχούν στο 44% ακολουθεί το Ηράκλειο με 42%, τα Χανιά 38% και ο Άγιος Νικόλαος με 35%.

Είναι όλο και περισσότεροι εκείνοι που όχι απλά αφήνουν τις οφειλές τους να συσσωρεύονται αλλά όταν πλέον η ΔΕΗ τους διακόψει την ηλεκτροδότηση δεν προχωρούν σε επανασύνδεση. Μπροστά στο δίλλημμα "φαγητό ή ηλεκτρικό ρεύμα" η επιλογή είναι ξεκάθαρη. Επιλέγουν να ζήσουν έστω και στο σκοτάδι.

Αν οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί υπερβαίνουν τους 2 η επανασύνδεση γίνεται ακόμη πιο δυσβάσταση, καθώς π.χ. για μία οφειλή της τάξης των χιλίων ευρώ η ΔΕΗ μπορεί να ζητήσει επιπλέον έως και 1.700 ευρώ ως εγγύηση.

Στα γραφεία διακανονισμών και σε τοπικό επίπεδο παίζονται ανθρώπινα δράματα. Άνθρωποι που εκλιπαρούν συχνά με δάκρυα στα μάτια για μια δόση που η τσέπη τους μπορεί να αντέξει...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News