default-image

Εδώ ...τα καλά καλάσνικοφ

Κρήτη
Εδώ ...τα καλά καλάσνικοφ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΛΑΣ η χώρα των καλάσνικοφ και η Κρήτη το σταυροδρόμι της διακίνησης τους. Είναι η εικόνα που έρχεται στο προσκήνιο στον απόηχο της σύλληψης γνωστού Ρεθυμιώτη καλλιτέχνη, ο οποίος κατηγορήθηκε για συμμετοχή σε διεθνές κύκλωμα εμπορίας όπλων, για να αφεθεί τελικά ελεύθερος.

Μαρτυρίες και εκτιμήσεις που κάνουν το γύρο της χώρας ανάγουν την Κρήτη σε απροκάλυπτο οπλοστάσιο καθώς ακόμη και οι συνδικαλιστές της ΕΛΑΣ παραδέχονται πως με 1.000€ και μια κουβέντα, τα καλάσνικοφ αλλάζουν χέρια.

Η παραδοχή που σοκάρει ωστόσο είναι πως τα όπλα αυτά, περνώντας στα χέρια των κακοποιών, φέρνουν την αστυνομία σε θέση άμυνας.

Οι συνδικαλιστές της ΕΛΑΣ που χαρακτηρίζουν ουσιαστικά άνιση τη μάχη με το οργανωμένο έγκλημα και τους κακοποιούς που εμφανίζονται πλέον κατά κανόνα εξοπλισμένοι με καλασνικοφ, ακόμη και σε ληστείες περιπτέρων...

Οι αναμετρήσεις με ένοπλους κακοποιούς, όπως αυτή των Μαλάδων, κρίνεται από τη ισχύ των όπλων. Η άμυνα απέναντι στα καλάσνικοφ και τα αυτόματα όπλα που κυκλοφορούν είναι ισχνή απέναντι σε τέτοια πυρά.

Τα αλεξίσφαιρα γιλέκα που φέρουν σε όλη τη διάρκεια της περιπολίας του οι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ ζυγίζουν περίπου 4 κιλά. Τα αλεξίσφαιρα γιλέκα που μπορούν να περιορίσουν τις επιπτώσεις μιας βολής από καλάσνικοφ, ξεπερνούν τα 12 κιλά και μένουν ουσιαστικά αχρησιμοποίητα, όπως παραδέχονται οι ίδιοι οι αστυνομικοί.

Ο Ρεθυμιώτης καλλιτέχνης η σύλληψη του οποίου άνοιξε και πάλι το κεφάλαιο της οπλοκατοχής και οπλοχρησίας στην Κρήτη, αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του στον Ανακριτή Ζακύνθου. Ο συνήγορος του έκανε λόγο για μια ανεξήγητη περιπέτεια καθώς αφορμή για τη σύλληψη του, φαίνεται να αποτέλεσε η αναφορά του ονόματος του σε συζήτηση που είχαν μεταξύ τους κάποιοι από τους εμπλεκόμενους στην συγκεκριμένη υπόθεση του οποίους είχαν στο στόχαστρο εδώ και καιρό οι διωκτικές αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως στα στοιχεία που έχουν κοινοποιήσει οι αμερικανικές αρχές στην Δίωξη οργανωμένου Εγκλήματος, γίνεται αναφορά και σε άλλο πρόσωπο με καταγωγή από την Κρήτη το οποίοι κινείται ανάμεσα στην Αθήνα και τις εστίες της ομογένειας στη Αμερική

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News