default-image

Λένε όχι στην υποβάθμιση του νοσοκομείου

Κρήτη
Λένε όχι στην υποβάθμιση του νοσοκομείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιστολή των εργαζόμενων στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου προς τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ζητώντας τη συμβολή τους έναντι της στρατηγικής υποβάθμισης του νοσοκομείου.

''Το Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου'' αναφέρουν μεταξύ άλλων οι εργαζόμενοι που ήδη πραγματοποίησαν και τη γενική συνέλευση τους, '' είναι ένα γενικό νοσοκομείο με ανάπτυξη και ρόλο που αφορά στις υπηρεσίες υγείας όλου του νομού Λασιθίου (αλλά και τμήματος του νομού Ηρακλείου), αφού διαθέτει  ειδικές μονάδες (ΜΕΘ, Μονάδα Τεχνητού Νεφρού) αλλά και μεγάλη γκάμα ιατρικών ειδικοτήτων και κλινικών.

 Όμως αντί το Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου να ενισχύεται για να ανταποκριθεί στο σημαντικό του ρόλο, παρατηρούμε ότι το τελευταίο διάστημα επιχειρείται από την πλευρά της ΔΥΠΕ Κρήτης μια σταδιακή αποδυνάμωση του, με συνεχόμενες αποφάσεις για μετακινήσεις και αποσπάσεις ιατρών του προς τα Νοσοκομεία του Ηρακλείου, ΠΑΓΝΗ και Βενιζέλειο. 

Με τέτοιου είδους αποφάσεις καλύπτονται κενά των Νοσοκομείων του Ηρακλείου, αλλά την ίδια ώρα αποδυναμώνεται σημαντικά το Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου, αφού σημαντικές κλινικές και ειδικότητες υπολειτουργούν (παιδιατρική, ουρολογική).

Θεωρούμε ότι αυτές οι αποφάσεις μετακινήσεων ιατρών ενδεχομένως να αποτελούν τμήμα μια γενικότερης στρατηγικής για την ενίσχυση των κεντρικών Νοσοκομείων σε κάθε Περιφέρεια, και για την ταυτόχρονη αποδυνάμωση των περιφερειακών νοσοκομείων.

Θέλουμε να τονίσουμε ότι μας βρίσκει κάθετα αντίθετους αυτή η τακτική σταδιακής συρρίκνωσης των υπηρεσιών και των κλινικών του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου και θα κάνουμε ότι δυνατόν για να σταματήσει και να αποτραπεί αφού ο ρόλος του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου είναι ιδιαίτερα σημαντικός για τον πληθυσμό της Ανατολικής Κρήτης.

Παράλληλα ζητούμε την ενίσχυση του με ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό αφού η υποστελέχωση του είναι ιδιαίτερα μεγάλη, σαφώς μεγαλύτερη από αντίστοιχων άλλων νομαρχιακών νοσοκομείων της χώρας.

Ζητούμε τη στήριξη των τοπικών φορέων της περιοχής και του νομού, του Δήμου  Αγ. Νικολάου και της τοπικής κοινωνίας ώστε να σταματήσει αυτή η τακτική της σταδιακής συρρίκνωσης των υπηρεσιών και των κλινικών του Νοσοκομείου μας και να στηριχθεί με τα μέσα που χρειάζεται ώστε να ανταποκριθεί στις ανάγκες υγείας της ευρύτερης περιοχής.

Εκφράζουμε επίσης τη έμπρακτη στήριξη μας στις νομικές και άλλες ενέργειες του διοικητή του Νοσοκομείου Αλ. Μαυρικάκη και του Δ.Σ., ώστε να ακυρωθούν και να μην επαναληφθούν οι αποφάσεις μετακινήσεων και αποσπάσεων ιατρών του Νοσοκομείου μας προς τα Νοσοκομεία του Ηρακλείου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News