Λασίθι

Σε πλήρη ετοιμότητα επίγεια και εναέρια μέσα

 Με τη συνδρομή ελικοπτέρου τύπου Καμόφ 32 ρίχνονται στη μάχη της αντιπυρικής περιόδου οι πυροσβεστικές υπηρεσίες της Κρήτης, οι οποίες βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα, για να αντιμετωπίσουν κάθε πρόκληση, όπως διαβεβαιώνει  ο Περιφερειακός Διοικητής του σώματος κ. Χρήστος Μπουραντάς.

 Το ελικόπτερο σταθμεύει στην 126 Σμηναρχία Μάχης του Ηρακλείου όπου βρίσκονται σε ολοήμερη ετοιμότητα τα πληρώματα τα οποία στελεχώνουν Ρώσοι πιλότοι και τεχνικοί, μαζί με το Ρεθυμιώτη συντονιστή τους, Μανόλη Βολτυράκη.

 Πρόκειται στην πλειοψηφία τους για έμπειρα στελέχη που έχουν δώσει το παρόν σε δύσκολες επιχειρήσεις της πυροσβεστικής ανά την Ελλάδα, όπως οι καταστροφικές πυρκαγιές στην Ηλεία.

 Στην Κρήτη από αέρος όπως εξηγούν συναντούν ιδιαιτερότητες. Οι ρίψεις στα νότια παράλια του νησιού γίνονται κυριολεκτικά στην κόψη του ξυραφιού, εξαιτίας ισχυρών καθοδικών ρευμάτων.

 Το ελικόπτερο βρίσκεται στην Κρήτη από τις 17 Ιουνίου, ενώ παραμένει υπό συζήτηση η δυνατότητα να εξασφαλιστεί και δεύτερο με έδρα τα Χανιά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια