default-image

Στην Σπιναλόγκα ευρωβουλευτές από οκτώ χώρες

Κρήτη
Στην Σπιναλόγκα ευρωβουλευτές από οκτώ χώρες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ως ώθηση στον ελληνικό τουρισμό χαρακτηρίζεται η επίσκεψη που ξεκίνησε την Τετάρτη η επιτροπή Μεταφορών και Τουρισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κρήτη και η συνεδρίαση της που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή.

Η επιτροπή επισκέπτεται την Κρήτη μετά από πρόταση του ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Σπύρου Δανέλλη και ήδη επισκέφθηκε την Πλάκα της Ελούντας και την Σπιναλόγκα όπου τα μέλη της ξεναγήθηκαν και δήλωσαν ενθουσιασμένα.

Η επιτροπή με επικεφαλής τον Βρετανό πρόεδρό της, Μπράϊαν Σίμπσον και η οποία αποτελείται από 17 ευρωβουλευτές από την Ιταλία, την Ιρλανδία, τη Ρουμανία, την Αυστρία, τη Γερμανία, την Πολωνία, την Ισπανία, τη Μάλτα και την Ελλάδα, αναμένεται να ασχοληθεί με μια σειρά θεμάτων για την ανάπτυξη και την αναγέννηση του τουρισμού.

Κατά τη συνεδρίασή της η επιτροπή θα συζητήσει θέματα τουρισμού, στο πλαίσιο της διαμόρφωσης μιας ενιαίας ευρωπαϊκής πολιτικής για τον τουρισμό, όπως αυτή προβλέπεται από τη Συνθήκη της Λισαβόνας.

Επίσης έγινε η συνάντηση της επιτροπής με τον δήμαρχο Αγ. Νικολάου και πρόεδρο του Πανελληνίου Δικτύου Τουριστικών Δήμων Δημήτρη Κουνενάκη, στην Πλάκα της Ελούντας, με εκπροσώπους του ΣΕΤΕ και τουριστικούς φορείς ενώ ακολούθησε η παρουσίαση του θέματος «Ένα νέο Αναπτυξιακό Μοντέλο για τον ελληνικό Τουρισμό προς το 2020» από τον Γιώργο Δρακόπουλο, γενικό δ/ντη του ΣΕΤΕ και την Αγάπη Σμπώκου, μέλος του ΔΣ του ΣΕΤΕ.

Κατά την συνάντηση ο πρόεδρος της Επιτροπής ευχαρίστησε θερμά για το καλωσόρισμα στην Κρήτη, τόνισε ότι ο τουρισμός εξελίσσεται και δεν είναι αυτό που υπήρχε πριν από χρόνια ενώ επεσήμανε ότι η λογική του τουρισμού είναι η προσφορά.

Ο ευρωβουλευτής κ. Δανέλλης από την πλευρά του καλωσόρισε τα μέλη της επιτροπής και αναφέρθηκε στα ζητήματα που χειρίζεται η επιτροπή. Χαρακτήρισε τον τουρισμό ευρωπαϊκή πολιτική, και ανέφερε ότι οι συνάδελφοί του ευρωβουλευτές θα έχουν μια σαφή και προσωπική εικόνα που είναι πάντα χρήσιμη στη διαμόρφωση των πολιτικών.

Ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου Δημήτρης Κουνενάκης μιλώντας στα μέλη της επιτροπής επεσήμανε πως στην σημερινή δύσκολη οικονομική και κοινωνική συγκυρία για τη χώρα μας, η σημασία του τουρισμού γίνεται ακόμα πιο κρίσιμη, ιδιαίτερα για τη συμβολή στο εθνικό προϊόν, στην απασχόληση και στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών.

Το πρόγραμμα της αποστολής συνεχίζεται αύριο και περιλαμβάνει συναντήσεις και ανταλλαγή απόψεων με εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης και όλων των φορέων και αρχών που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό αλλά και τις μεταφορές.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων, έπειτα από επισκέψεις που θα πραγματοποιηθούν στο Ρέθυμνο, στα Ανώγεια και τον Ψηλορείτη, στο λιμάνι Ηρακλείου και στο Ενυδρείο Κρήτης θα είναι ο παράκτιος, ο φυσιολατρικός, ο γαστρονομικός τουρισμός, ο αγροτουρισμός, ο τουρισμός κρουαζιέρας και οι μεταφορές.

Η επίσκεψη θα ολοκληρωθεί με τη συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, με θέμα «Το μέλλον των μεταφορών και του τουριστικού τομέα στην Ευρώπη: η περίπτωση της Ελλάδας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News