Λασίθι

Απάντηση Μ.Κριτσωτάκη

Απάντηση του βουλευτή Μιχάλη Κριτσωτάκη στις δηλώσεις του Δημάρχου Ιεράπετρας.

Σε δελτίο τύπου αναφέρεται:

Σχετικά με την αστήρικτη, απαράδεκτη και ανοίκεια επίθεση της ηγεσίας του Δήμου Ιεράπετρας, ο Μιχάλης Κριτσωτάκης διευκρινίζει τα εξής:

«Μάλλον δεν είναι άξια απάντησης η παντελώς αστήριχτη και μικροκομματικής αντίληψης επίθεση της ηγεσίας του Δήμου Ιεράπετρας ενάντια στο πρόσωπο μου και στο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.

 Ωστόσο για την ενημέρωση των Ιεραπετριτών τονίζω τα εξής:

 Σε γραπτή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, που παρατίθεται, φαίνεται καθαρά ποια ακριβώς ήταν η παρέμβασή μας και σε τι αποσκοπούσε.

  Αποσκοπούσε στο πάγωμα δημοσίευσης όλων εκείνων των νέων οργανισμών που μοναδικό σκοπό είχαν τη συρρίκνωση και την κατάργηση νοσοκομείων  και τη διάλυση του Ε.Σ.Υ.

 Στην συνέντευξη μου στον ραδιοφωνικό σταθμό "ράδιο Λασίθι" αναφερόμουν στην παρέμβαση μας σαν ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ  στον Υπουργό Υγείας κ. Κίττα για το πάγωμα  των οργανισμών Νοσοκομείων που εκπόνησε εν κρυπτό ο κ. Λοβέρδος και όχι για το ειδικό θέμα του Νοσοκομείου Ιεράπετρας και την εξέλιξή του για την οποία δεν ήμουν ενήμερος τη δεδομένη εκείνη χρονική στιγμή.

 Σε καμία περίπτωση η παρέμβαση μας δεν αφορούσε το να μην ανακληθεί ο πραγματικά απαράδεκτος οργανισμός του Νοσοκομείου της Ιεράπετρας.

 Εξάλλου πάγια θέση μας αποτελεί η μη κατάργηση του Νοσοκομείου Ιεράπετρας όπως η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είχε αποφασίσει υπακούοντας σε απαράδεκτες Μνημονιακές λογικές.

 Σαν ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ζητήσαμε μονάχα αυτό που σαφέστατα αναφέρεται στην ανακοίνωση μας στις 12.06.12.  Όλα τα  υπόλοιπα είναι εκ του πονηρού. Οι βαρύτατοι χαρακτηρισμοί χαρακτηρίζουν εκείνους που άδικα τους εκτόξευσαν από την ηγεσία του Δήμου.

Ας καταδικάσουν πρώτα τις μνημονιακές και αντιλαϊκές πολιτικές καθώς και εκείνους που τις εφαρμόζουν και που βρίσκονται στο συγγενή τους πολιτικό χώρο.

 Κάποιοι επιλεκτικά ξεχνάνε πως και εγώ ο ίδιος προσωπικά και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ έχουμε συμπαρασταθεί και με κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις και με τη φυσική μας παρουσία και συμπαράσταση (στις καταλήψεις, υπεράσπιση στο δικαστήριο).

 Λυπάμαι που στην ανακοίνωση του Δ. Ιεράπετρας δεν διαβάζω λέξη για την εναντίωση τους στις πολιτικές των Μνημονίων και της κοινωνικής καταστροφής.

 Κανένα νοσοκομείο και ούτε αυτό της Ιεράπετρας σώζεται μόνο του όταν η κατεύθυνση είναι η εμπορευματοποίηση και η διάλυση του ΕΣΥ.

 Εμείς αγωνιζόμαστε για να σωθεί και το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας αλλά  και τα νοσοκομεία όλης της χώρας, να σωθεί το ίδιο το Ε.Σ.Υ.

Δεσμευόμαστε μαζί με το βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Λασιθίου Κώστα Δερμιτζάκη πως από τις πρώτες κοινοβουλευτικές μας ενέργειες θα αφορά στην οριστική επίλυση του ζητήματος της λειτουργίας του νοσοκομείου της Ιεράπετρας ώστε να μην επιτραπεί πια η καπήλευση του σοβαρού αυτού θέματος.»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια