default-image

Ακυρώθηκαν τσάρτερ λόγω... μεγάλων αεροσκαφών

Κρήτη
Ακυρώθηκαν τσάρτερ λόγω... μεγάλων αεροσκαφών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ακυρώθηκαν οι πτήσεις τσάρτερ από τη Γαλλία προς το αεροδρόμιο της Σητείας, γιατί τα αεροσκάφη είναι μεγάλα- 250 θέσεων- με αποτέλεσμα να μην μπορούν να απογειωθούν ή να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο Σητείας!

Οι φορείς της περιοχής ζήτησαν να έρθει... μικρότερο αεροσκάφος, αλλά οι υπεύθυνοι της εταιρείας αρνήθηκαν, επειδή όπως είπαν είναι στην πολιτική τους να πραγματοποιούνται αυτές οι πτήσεις μόνο με μεγάλα αεροσκάφη.

Παράλληλα, μειώθηκαν και οι πτήσεις τσάρτερ από την Ολλανδία. Πραγματοποιείται μόνο μία την εβδομάδα και όχι δύο, όπως προβλέπονταν στο αρχικό πρόγραμμα. Και οι πτήσεις τσάρτερ δεν είχαν τα αναμενόμενα αποτελέσματα, γιατί ο αριθμός των επισκεπτών είναι μικρός. Περίπου 30 - 70 άτομα σε κάθε πτήση.

Άλλες αιτίες της μείωσης της τουριστικής κίνησης, που φτάνει στο 30%, είναι η πολιτική αστάθεια που υπάρχει στην χώρα μας, αλλά και το αρνητικό κλίμα, που έχει καλλιεργηθεί για την χώρα μας στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης.

Η πληρότητα στα ξενοδοχεία της Σητείας, σύμφωνα με τα στοιχεία του κυρίου Κακουράκη, φτάνει σε ποσοστό 30-60 %. Τα προηγούμενα χρόνια, την ίδια εποχή, δηλαδή μέσα Ιουνίου, η πληρότητα ξεπερνούσε το 60%.

Η Ένωση Ξενοδόχων Σητείας εξετάζει κάποιες λύσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης. Την επόμενη χρονιά, αν όλα πάνε καλά, θα πάρει μέρος σε διεθνείς εκθέσεις τουρισμού με την Ιεράπετρα, χωρίς να έχουν δίπλα τους άλλον φορέα.

Παράλληλα, προσφέρει πολύ φθηνά πακέτα σε Έλληνες τουρίστες σε τιμές ίδιες με αυτές που προσφέρουν σε γραφεία του εξωτερικού.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News