Λασίθι: Έντονες αντιδράσεις στο Μύρτο για τη μίσθωση της παραλίας και για την τοποθέτηση καντίνας

Κρήτη
Λασίθι: Έντονες αντιδράσεις στο Μύρτο για τη μίσθωση της παραλίας και για την τοποθέτηση καντίνας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην τοπική κοινότητα Μύρτου έχουν φτάσει όπως ήταν αναμενόμενο τα παράπονα μερίδας επαγγελματιών του καφέ και της εστίασης οι οποίοι μιλούν για αθέμιτο ανταγωνισμό που θα τους δημιουργήσει προβλήματα τους θερινούς μήνες

Αντιδράσεις προκάλεσε στην τοπική Κοινότητα του γραφικού Μύρτου ο διαγωνισμός που διενήργησε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ιεράπετρας, προκειμένου σε συνεργασία με την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου να μισθώσει στον ιδιώτη που πλειοδότησε το δυτικό τμήμα της Παραλίας του Μύρτου, ώστε να τοποθετήσει ομπρέλες και ξαπλώστρες καθώς και μια καντίνα που δεν έχει τοποθετηθεί ποτέ ξανά στο παρελθόν.

Ο πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας Μύρτου κ. Αλέκος Παντελάκης κατέθεσε δημόσια τη διαφωνία του, επειδή ο Δήμος Ιεράπετρας, δεν ζήτησε προηγουμένως την γνώμη του τοπικού συμβουλίου, που έτσι κι αλλιώς έχει μόνο γνωμοδοτικό και όχι αποφασιστικό χαρακτήρα, αλλά προχώρησε στον διαγωνισμό μέσω της Οικονομικής Επιτροπής.

«Υπηρετώ με πάθος τα κοινά, όμως δεν υπηρετώ συμφέροντα. Υπηρετώ με πάθος τα κοινά. Όμως δεν είναι αυτοσκοπός για εμένα. Υπηρετώ με πάθος το Μύρτος. Όμως δεν θα αφήσω να το βεβηλώσουν. Υπηρετώ με πάθος τα κοινά όμως, άλλο κοινά και άλλο υποταγή», έγραψε ο κ. Παντελάκης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και αυτό μας υποχρέωσε να του ζητήσουμε διευκρινίσεις.

«Όπως μπορείτε να δείτε στην απόφαση της οικονομικής επιτροπής τού Δήμου, η Κοινότητα δεν έχει καμία εμπλοκή, ούτε ζητήθηκε ποτέ απόφαση της. Σίγουρα είναι μία απόφαση πού διαφωνούμε, όμως γνωρίζουμε τα όρια των αρμοδιοτήτων μας.

Για όσους δεν το γνωρίζουν ενημερώνουμε ότι από τον τοίχο των οικοδομών τής παραλίας και μετά, συμπεριλαμβανομένου και του κρηπιδότοιχου, ο χώρος μαζί με την παραλία είναι αρμοδιότητα της Κτηματικής Υπηρεσίας.

Η απόφαση προφανώς είναι νόμιμη, όμως πιστεύω ότι μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στην Κοινότητα.

Η δική μας γνώμη είναι ότι όντως απαιτείται καντίνα, αλλά στο Μαυροχάρακο, πού η υπέροχη αυτή  παραλία είναι μακριά από την Κοινότητα και οι χρήστες της  έχουν ανάγκη καντίνας», υποστηρίζει ο πρόεδρος της Κοινότητας Μύρτου κ. Αλέκος Παντελάκης.

Στην τοπική κοινότητα Μύρτου έχουν φτάσει όπως ήταν αναμενόμενο τα παράπονα μερίδας επαγγελματιών του καφέ και της εστίασης οι οποίοι μιλούν για αθέμιτο ανταγωνισμό που θα τους δημιουργήσει προβλήματα τους θερινούς μήνες.

Η πανέμορφη παραλία στο Μαυροχάρακο, ένα χιλιόμετρο δυτικά της παραλίας του Μύρτου, υποστηρίζουν πολλοί Μυρτιανοί αλλά και Ιεραπετρίτες, θα αξιοποιούνταν πολύ περισσότερο αν είχε μια καντίνα, ομπρέλες και ξαπλώστρες.

«Η παραλία που μίσθωσε στον ιδιώτη επιχειρηματία ο Δήμος Ιεράπετρας, βρίσκεται μέσα στο χωριό και η καντίνα θα απέχει 100 μέτρα από τα καταστήματα της παραλίας που πληρώνουν ενοίκια 600-700 ευρώ το μήνα. Αυτό δημιουργεί τον αθέμιτο ανταγωνισμό, όταν η καντίνα μισθώνεται με 3.050 ευρώ το χρόνο.

Επιπλέον  ανησυχούμε γιατί δε θέλουμε να λειτουργήσει σαν μπιτς μπαρ και να αλλοιώσει τον τουριστικό χαρακτήρα του παραδοσιακού Μύρτου, που έχει γίνει γνωστός για την ηρεμία και τη χαλάρωση που προσφέρει στους επισκέπτες του. Δε θέλουμε ο Μύρτος να γίνει Μύκονος, με δυνατή μουσική κάτω από τα ξενοδοχεία, τα τουριστικά καταλύματα και τα σπίτια των συγχωριανών μας. Δεν είναι αυτό το τουριστικό προϊόν που έχουμε φτιάξει τόσα χρόνια και που προσφέρουμε στους ξένους μας.

Έχω μιλήσει με τον επιχειρηματία και του έχω μεταφέρει τις αντιδράσεις μερίδας των κατοίκων και επιχειρηματιών του χωριού μας. Με διαβεβαίωσε ότι θα λειτουργεί σωστά χωρίς να είναι στις προθέσεις του να παίζει δυνατά η μουσική στο χώρο του, ούτε σχεδιάζει να αλλοιώσει το χαρακτήρα του παραδοσιακού και γραφικού Μύρτου. Θέλω να πιστεύω ότι θα λειτουργήσει όπως μας υπόσχεται για να μην έχουμε προβλήματα στο χωριό μας», πρόσθεσε ο κ. Αλέκος Παντελάκης, πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μύρτου.

Αναφορικά με το ξεκίνημα της νέας τουριστικής περιόδου, ο κ. Παντελάκης που διατηρεί ξενοδοχειακή μονάδα στο Μύρτο, επισημαίνει ότι, «η σαιζόν δεν έχει ξεκινήσει τόσο καλά όσο μας έλεγαν λίγο πριν το Πάσχα. Οι τουρίστες που έρχονται φέτος είναι λιγότεροι και ξοδεύουν πολύ λιγότερα χρήματα έξω από  τα ξενοδοχεία. Οι Ευρωπαίοι επισκέπτες μας γκρινιάζουν για τα ακριβά αεροπορικά εισιτήρια, την ακρίβεια στα είδη τροφίμων και προσπαθούν  να τρώνε λιγότερα στις ταβέρνες και στα εστιατόρια. Μακάρι τους επόμενους μήνες να έχουμε πιο ποιοτικό τουρισμό και οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής να είναι πράγματι περισσότερες ώστε να φτάσουμε έστω στα περσυνά επίπεδα», καταλήγει ο κ. Παντελάκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News