Ιεράπετρα: Πότε ολοκληρώνονται οι εγγραφές στο Μουσικό Σχολείο

Λασίθι
Ιεράπετρα: Πότε ολοκληρώνονται οι εγγραφές στο Μουσικό Σχολείο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι εγγραφές ξεκίνησαν στις 2 Μαΐου και θα ολοκληρωθούν στις 2 μ.μ. της Τετάρτης 31 Μαΐου

Κορυφώνεται το ενδιαφέρον των μαθητών που αποφοιτούν από τα Δημοτικά σχολεία του Νομού Λασιθίου και επιθυμούν να εγγραφούν στο Μουσικό Γυμνάσιο που έχει έδρα στο Καβούσι Ιεράπετρας. Οι εγγραφές ξεκίνησαν στις 2 Μαΐου και θα ολοκληρωθούν στις 2 μ.μ. της Τετάρτης 31 Μαΐου.

Η διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου Λασιθίου κ. Μαριάννα Χαίτα, τρία χρόνια από την έναρξη λειτουργίας του Μουσικού Γυμνασίου αισθάνεται απόλυτα ικανοποιημένη από το έργο που έχει προσφέρει το σχολείο και οι καθηγητές του στα παιδιά που έχουν την έφεση να παίζουν η να θέλουν να μάθουν μουσική και περιμένει με ανυπομονησία να ιδεί τα πρώτα παιδιά να αποφοιτούν εφέτος από την Γ’ Τάξη για να εγγραφούν στην Α’ Τάξη του Μουσικού Λυκείου, αλλά και τα πρωτάκια που θα εγγραφούν εφέτος στην Α΄ τάξη του Μουσικού Γυμνασίου.

«Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε, ότι οι αιτήσεις ενδιαφέροντος για συμμετοχή στην επιλογή μαθητών Α' τάξης για το σχολικό έτος 2023-2024 γίνονται δεκτές έως την 31η Μαΐου και ώρα 2 μ.μ. Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του σχολείου μας: "Μουσικό Σχολείο Λασιθίου" ή να τηλεφωνήσουν στο 28420 94886 σε ώρες σχολείου. Περιμένουμε τους νέους μας μαθητές για να μεγαλώσει η μουσική μας οικογένεια!» λέει στην πρόσκληση της η διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου κ Μαριάννα Χαίτα.

Μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας είχαν εγγραφεί στην Α΄ Τάξη του Μουσικού Γυμνασίου από την Ιεράπετρα, τον Άγιο Νικόλαο και τη Σητεία συνολικά 20 παιδιά.

«Εκτιμώ ότι μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης 31 Μαΐου οι εγγραφές θα έχουν ξεπεράσει τις 30 και έτσι το Μουσικό σχολείο στην Νέα σαιζόν θα λειτουργήσει με 90 παιδιά περίπου που θα φοιτούν στις τρείς τάξεις του Γυμνασίου και στην Α’ Τάξη του Μουσικού Λυκείου.

Φέτος είχαμε στις τρείς τάξεις του Μουσικού Γυμνασίου 58 παιδιά και από αυτά θα αποφοιτήσουν τα 18 τα οποία θα φοιτήσουν στην Α΄ Τάξη του Μουσικού Λυκείου. Ελπίζω ότι μέχρι την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, μέσα στο καλοκαίρι, θα έχει κατασκευαστεί η νέα αίθουσα προκάτ που θα καλύψει τις ανάγκες του σχολείου, μέχρι να κατασκευαστεί το νέο κτήριο», μας είπε η κ. Μαριάννα Χαίτα.

Η μεταφορά των μαθητών γίνεται δωρεάν με τρία λεωφορεία από Ιεράπετρα , Σητεία και Άγιο Νικόλαο. Εκτιμάται ότι με τη λειτουργία των 2 νέων τμημάτων του Μουσικού Σχολείου θα υπάρξει ανάγκη δρομολόγησης και ενός δεύτερου λεωφορείου από την Ιεράπετρα.

Στο Μουσικό Σχολείο γίνονται κανονικά όλα τα μαθήματα γενικής παιδείας καθώς και τα υποχρεωτικά μαθήματα θεωρίας, ταμπουρά και πιάνου. Στα μουσικά μαθήματα επιλογής είναι η εκμάθηση ηλεκτρικής η κλασικής , ντράμς, μαντολίνου, βιολιού, κρητικής λύρας και ασκομαντούρας.

Όσοι μαθητές ενδιαφέρονται μπορούν να πάρουν μέρος στις ενδοσχολικές εξετάσεις , ώστε να έχουν το δικαίωμα να εγγραφούν στη Β΄η στη Γ΄Τάξη του Μουσικού Γυμνασίου.

Σημειώνουμε ότι εκτός από τη δωρεάν μεταφορά των μαθητών με τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ ο Δήμος Ιεράπετρας έχει εξασφαλίσει και τη σίτιση σε συνεργασία με εταιρεία κέτεριγκ.

Η λειτουργία του Μουσικού Σχολείου στο Καβούσι Λασιθίου, έχει δώσει ζωή και πάλι στην περιοχή της βόρειας Ιεράπετρας., Εκτιμάται ότι όσο περνούν τα χρόνια και αυξάνεται ο αριθμός των μαθητών τόσο θα ομορφαίνει η ζωή στο χωριό του Καβουσίου με τη μεγάλη μουσική παράδοση, δημιουργώντας συναισθήματα νοσταλγίας και θύμησης στους που παραπέμπουν στους παλιούς χρόνους, τότε  που οι μελωδίες από τα μαγικά δάχτυλα των βιολατόρων ακούγονταν κάθε βράδυ στις γειτονιές και στα σοκάκια ενώ οι καντάδες των νεαρών της εποχής εκείνης άγγιζαν τις καρδιές των κοριτσιών που άκουγαν τους ντελικανήδες να εκφράζουν με μαντινάδες τους πόθους και τους έρωτες τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News